TRANSFERI

Atletico želi sjajnog Argentinca. Njegov klub traži 100 milijuna eura

Foto: Getty Images / Guliver Image

ATLETICO MADRID hitno traži krilnog igrača za sljedeću sezonu. Španjolski klub je prošlog ljeta za 60 milijuna eura doveo Thomasa Lemara iz Monaca, ali Francuz nije bio na razini u svojoj prvoj sezoni na Wanda Metropolitanu (tri gola i šest asistencija).

Zato Diego Simeone pokušava što prije dobiti pojačanje u ofenzivi, a za sada dva igrača figuriraju kao moguća pojačanja.

Već nekoliko dana talijanski mediji bruje o 40 milijuna eura pripremljenih za Susa iz Milana, ali klub sa San Sira trenutačno je zaokupljen novom strukturom, trenerom, pa je eventualni transfer Španjolca stavljen na stand-by. 

Zato se Atletico okrenuo na drugu stranu, prema Real Betisu, u nadi da može dobiti Giovanija Lo Celsa. Klub iz Madrida ponudio je 55 milijuna Andalužanima za sjajnog 23-godišnjeg Argentinca, ali je ekspresno odbijen. Betis ga ne želi pustiti ispod otkupne klauzule iz ugovora koja iznosi 100 milijuna eura. To je gotovo dvostruko više od onoga što je Atletico ponudio, ali odlaskom Antoinea Griezmanna u Barcelonu bit će dodatnog novca pa je mogući transfer ipak živ - iako je teško očekivati da će Cholo toliko novca dati za pojačanje unatoč tome što bi dolaskom Lo Celsa dobio baš ono što traži. 

Argentinac je ove sezone bio najbolji igrač Betisa, za koji je zabio 16 golova i upisao šest asistencija u 46 utakmica.

Zanimljivo, on je u ljeto 2016. stigao u PSG iz Rosarija za 10 milijuna eura. Međutim, nije se uspio u potpunosti izboriti u startnoj momčadi prepunoj zvijezda. Ispostavio se kao promašena investicija na Parku prinčeva pa je posljednjeg dana prijelaznog roka 2018. stigao na posudbu u Betis, koji je nakon njegovih sjajnih partija aktivirao klauzulu i prije 13 dana otkupio ga za 22 milijuna eura.

Očito su u Andaluziji itekako svjesni kvalitete ofenzivnog veznjaka iz Rosarija za kojeg bi u budućnosti mogli dobiti golem novac. Za sada traže 100 milijuna eura i ne žele ni razgovarati o manjem iznosu, a jedan od klubova koji ga žele je i finalist Lige prvaka Tottenham. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.