ATLETSKA ZVIJEZDA U SREDIŠTU SKANDALA "Ovaj me lik dira poput luđaka"

Foto: YouTube (screenshot)

MO FARAH, britanski dugoprugaš i jedan od najuspješnijih atletičara svih vremena, u središtu je medijske pozornosti. Četverostruki olimpijski prvak natjerao je pravosudne njemačke organe na pokretanje istrage nakon što je tamošnju policiju optužio za vrijeđanje prema rasnoj osnovi.
 
Incident se zbio u minhenskoj zračnoj luci Franz Josef Strauss. Dakako, incident je poprimio dvije verzije priče. Mo Farah je, kako je istaknuo, očigledno zlostavljanje snimio i objavio na svojem Instagram profilu. 
 
"Ovaj me lik dira poput luđaka. Čisto maltretiranje. Ne trebate me gurati, idem prema vratima. Ne smijete me dirati", poručio je Mo Farah policijskom službeniku koji mu je, uz gurkanje, odgovorio kako ga smije dirati te kako se mora zaputiti prema izlazu. 
 
Ponešto kasnije Mo Farah video je objelodanio i na Twitteru uz komentar kako je "tužan što se zlostavljanje na rasnoj osnovi događa i u 2018. godini.
 
Minhenska policijska uprava službeno se očitovala povodom svojevrsnog skandala.
 
"Odlučno odbacujemo rasističke optužbe. Gospodin Mo Farah najprije je izrazio neslaganje s rutinskom sigurnosnom provjerom putnika, a potom je prekršio sigurnosne propise i ignorirao policijsku naredbu."
 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.