BOKS

Australski boksač preminuo na treningu. Dobio udarac, odšetao u kut i srušio se

Foto: Getty Images / Guliver Image

NI MJESEC dana nakon što je američki boksač Patrick Day preminuo od posljedica ozljede mozga u meču s Charleson Conwellom, boksački je svijet potresla još jedna tragedija.

Život je ovaj put izgubio 27-godišnji Australac Dwight Ritchie. On je u Melbourneu sparirao s Michaelom Zerafom, a nakon što je dobio udarac u trbuh, odšetao je u kut i kolabirao.

Ritchie je dobio 23 od 25 borbi u karijeri, ali su mu prve četiri naknadno promijenjene u "no contest" jer je bio maloljetan. Bio je australoazijski prvak u supervelteru prema IBF verziji, ali u svojoj posljednjoj borbi prije tri mjeseca ostao je bez tog naslova protiv Tima Tszyua, koji mu je nanio drugi poraz u karijeri.

Pripremao se za borbu protiv Tommyja Brownea idućeg mjeseca.

Za sobom je ostavio tri kćeri, a njegov prvi klub Team Ellis Boxing pokrenuo je crowdfundingn kampanju za pomoć u uzdržavanju djece.

Ritchie je bio Aboridžin, a boksu je pripisivao normalan život izvan kriminala, rekavši svojedobno da bi sigurno bio u zatvoru da se nije posvetio sportu.

Iako je istraživanje pokazalo da je broj smrti povezanih s boksom u padu te da ima i opasnijih sportova, vrlo je zabrinjavajuć podatak da je Ritchie već peti boksač koji je izgubio život samo od ovog ljeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.