Australski Srbin pred Argentinu: Messi? Nije mi čast igrati protiv njega

Foto: Epa

UTAKMICU osmine finala SP-a igrat će Australija i Argentina. Australci su napravili veliko iznenađenje izbacivši favoriziranu Dansku, a pred susret s Argentinom ne namjeravaju se predati. Premda je Lionel Messi jedan od najvećih igrača svih vremena, u Australiji ga se ne plaše. Australac srpskih korijena Miloš Degenek je rekao da se ne boji slavnog Argentinca.

"Oduvijek sam volio Messija i mislim da je on najbolji igrač koji je ikada igrao nogomet, ali igrati s njim, odnosno protiv njega nije čast jer je samo čovjek kao i svi mi", rekao je Miloš Degenek za ESPN, dodavši:

"Čast je biti u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Bez obzira na to igrali s Argentinom ili Poljskom, predstavljanje Australije u osmini finala je velika čast."

Australci nemaju individualnu klasu, ali imaju momčad. Računaju da će to biti presudno i protiv Argentine.

"Bit će to teška utakmica, igrat ćemo protiv vjerojatno najboljeg igrača u povijesti. Ali utakmica će biti 11 protiv 11. Ne postoji 11 Messija, postoji jedan. Nemamo nikakav pritisak, samo moramo uživati u trenutku. Niko ne očekuje da ćemo pobijediti. Pa šokirajmo svijet", optimistično zaključuje Matthew Leckie.