Austrijanci ljubomorni: Ammann je varalica, FIS mora reagirati

ŠVICARASKI skijaš-skakač Simon Ammann definitivno je trn u oku Austrijancima, jer im pred nosom uzima medalje na velikim natjecanjima.

U Salt Lake Cityju je Ammann uzeo oba pojedinačna zlata na Olimpijskim medaljama, a i ove Igre su slično počele, jer je Švicarac bio najbolji na maloj skakaonici.

Pred skijašima-skakačima je nastup na velikoj skakaonici. Tako će u petak odraditi kvalifikacijski trening, a službeni nastup je u subotu. Prije toga na konferenciji za novinare se oglasio austrijski trener Alexander Pointner, koji je napao Ammanna:

"Ammann konstruira svoje pancerice tako da mu omogućavaju duži let. Jako dobro znamo što je legalno, a što je ilegalno i u ovom slučaju FIS (Međunarodna skijaška federacija) mora reagirati",  rekao je Pointner, ne obrazlažući točno na što misli, ali je sve potkrijepio riječima:

"Mi smo radili slične stvari, ali samo na treninzima. I znamo da pancerice time postaju aerodinamičnije i bolje probijaju zrak. No, isto tako, to je velika opasnost za mlađe i neiskusnije skakače. U svakom slučaju, taj potez je ilegalan i netko mora donijeti kaznu i provjeriti ovo što tvrdimo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.