Esport

Autsajder postao prvak svijeta u FIFA-i 19 i osvojio 1,6 milijuna kuna

Foto: EPA-EFE

PRVAK svijeta u FIFA-i 19 je 22-godišnji Nijemac i igrač Werdera Mohammed "MoAubameyang" Harkous. Proteklog je vikenda na završnici FIFA eWorld Cupa u O2 Areni u Londonu iznenađujuće uspio nadigrati najbolje igrače svijeta što mu je uz trofej i laskavu titulu donijelo i 250 tisuća dolara, odnosno više od 1,6 milijuna kuna.

>VIDEO Prepoznajete li veliku pogrešku kod izvođenja ovog penala u FIFA-i 19?

Nitko nije očekivao da će među 32 najbolja igrača u FIFA-i 19 na svijetu na kraju slaviti MoAubameyang, odnosno skraćeno MoAuba, pa čak ni on sam, koji se nadao da će doći do četvrtfinala, a izjavio je i da bi i plasman u polufinale za njega bio golem uspjeh. Međutim, MoAuba je otišao do kraja i u finalu ukupnim rezultatom 3:2 nadigrao Saudijca Mosssada "MsDossary" Aldossaryja, prošlogodišnjeg prvaka. Time je MoAuba postao prvi Nijemac koji je osvojio najveće i najvažnije natjecanje u FIFA-i 19.

Time je ostvario i daleko najveći uspjeh u svojoj karijeri. Naime, MoAuba  je osvojio tek jedan turnir i to TakeTV DraftStory Cup u kojem igrači draftaju momčad te ne igraju s najjačim postavama na koje su navikli. Osim toga, došao je do polufinala FUT Champions Cupa u Barceloni, a sada je prvak svijeta. 

Najbolja utakmica turnira bila je polufinale u PlayStation 4 diviziji između MoAuba i Nicolasa "nicolas99fc" Villalbe koji igra za Basel. Argentinac je uspio kasnim pogotkom izjednačiti na 5:5 zbog čega se pobjednik odlučivao nakon raspucavanja penala, ali MoAuba je bio smireniji i koncentriraniji kada je bilo najpotrebnije. 

Pobjedniku je trofej uručio Wilfried Zaha, a uz druge nogometaše i nogometne dužnosnike natjecanju je prisustvovao i bivši bugarski reprezentativac s bogatim iskustvom u Premierligi Dimitar Berbatov.

Jedan od favorita i često nazivan najboljim FIFA igračem na svijetu Donovan "F2Tekkz" Hunt ispao je u grupnoj fazi natjecanja, iako je bio jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira. 

Na FIFA eWorld Cupu igrači su bili podijeljeni u Xbox One i PlayStation 4 divizije u kojoj su bile po dvije grupe. Igrači se natječu na primarnoj konzoli sve do finala u kojem se igra na obje. Završetkom FIFA eWorld Cupa završila je i esport sezona za FIFA-u 19. Nova FIFA izlazi 27. rujna, a s njom će krenuti u novi ciklus natjecanja.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.