Balaban sve dogovorio s Panioniosom?

BIVŠI nogometaš Dinama Boško Balaban uskoro bi odmor od aktivnog igranja nogometa i svakodnevno treniranje bez utakmica u nogama trebao zamijeniti igranjem za grčki Panionios.

Kako neslužbeno doznajemo, Balaban  (35 nastupa / deset golova za hrvatsku reprezentaciju) je na korak do potpisa ugovora s klubom koji je nedavno okončalu grčku prvoligašku sezonu okončao na osmom mjestu s 37 osvojenih bodova.

Najzaslužniji za Balabanov transfer svakako je Emilio Ferrera, belgijski trener koji se u igračke kvalitete bivšeg hrvatskog reprezentativca uvjerio u sezoni 2006./2007. kada je Balaban zabio 16 prvenstvenih golova.

Navijači Aston Ville: Balaban je najgori igrač u povijesti kluba

Tridesetogodišnji (rođen 15. listopada 1978.) napadač karijeru je počeo u Rijeci gdje je u 97 nastupa u razdoblju 1995.-2000. zabio 31 gol. Dobre igre u matičnom klubu omogućile su mu transfer u Dinamo odakle ga je Zdravko Mamić nakon dvije godine i 38 postignutih pogodaka u 55 utakmica prodao u Aston Villu za rekordnih 22 milijuna njemačkih maraka.

Epizoda u drugom najvećem engleskom gradu s igračke strane Balabanu donijela ništa dobrog. U tri godine ubilježio je tek 28 nastupa zabivši pritom devet golova. Zbog nesrazmjera između primanja (20 tisuća funti tjedno) i učinka, Balaban je od strane navijača s Villa Parka proglašen najgorim igračem u povijesti Aston Ville, a uoči početka sezone posuđen Dinamu gdje je u naslov prvaka pod vodstvom Ćire Blaževića ugradio 15 golova.

Club Brugge bio je nova postaja u Boškovoj karijeri prije posljednjeg povratka u Dinamo s kojim se rastao u ne baš prijateljskoj atmosferi. U 83 utakmice zabio je 47 golova za klub s kojim je 2005. osvojio naslov prvaka i superkup te belgijski kup dvije godine kasnije. Povratak u Dinamo i rastanak s Modrima već je opjevana priča, a što će Balabanu donijeti transfer u Grčku, ostaje za vidjeti.

Hrvatska kolonija čeka Balabana u predgrađu Atene

Inače, Panionios je klub iz atenskog predgrađa Nova Smirna koji svoje utakmice igra na istoimenom stadionu kapaciteta 11700 mjesta. Premda su u protekloj sezoni bezbolno osigurali ostanak u elitnom razredu grčkog nogometa, bodovni učinak nije im bio dovoljan da dohvate kvalifikacije Europske lige.

Dodajmo kako Bole-top nikako ne bi trebao imati problema s prilagodbom s obzirom da boje Panioniosa trenutno brane četvorica Hrvata (vratar Dario Krešić, veznjaci Ivica Majstorović i Davor Kukec te bivši Balabanov suigrač i sugrađanin, riječki stoper Dario Smoje).

Marko Čeko
Foto: AFP, Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.