KVALIFIKACIJE ZA SP

Bale: Sad ću malo odgoditi odlazak u mirovinu

Foto: EPA

TEK drugi put u povijesti nogometna reprezentacija Walesa izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. nakon što je u finalu europskog play-offa u Cardiffu pobijedila Ukrajinu s 1:0. Pitanje pobjednika razriješio je autogol Andrija Jarmolenka u 34. minuti. Gareth Bale je pucao iz slobodnog udarca, a napadač West Hama je glavom skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

"Za to smo radili od prve utakmice. Ne znam što bih rekao, presretan sam što smo ovo ostvarili pred ovim nevjerojatnim navijačima. Nemoguće je opisati moje osjećaje u ovom trenutku. Bilo je teško, nisam puno igrao u posljednja četiri tjedna zbog leđa, samo sam želio doprinijeti koliko sam mogao i najvažnije je bilo proći i kvalificirati se za Svjetsko prvenstvo. Dao sam sve od sebe na terenu", rekao je nakon utakmice Gareth Bale, sad već bivši igrač Real Madrida.

Odlazi iz Reala

Istekao mu je ugovor s Kraljevskim klubom, koji ga je odlučio pustiti da ode. Nije to baš iznenađenje jer gotovo da nije igrao ove sezone. U posljednjih nekoliko godina Bale je postao samo smetnja u Realu. Navijači i tamošnji mediji ne vole ga jer je uzimao ogromnu plaću u klubu, a ničime nije pridonosio.

U javnosti je davao izjave poput one poznate da će "igrati golf u Madridu dok mu ne istekne ugovor". Španjolska Marca jednom ga je prilikom nazvala i "velškim parazitom". Kako će za mjesec dana imati 33 godine, pisalo se da bi mogao otići i u igračku mirovinu. Dobio je Bale nakon utakmice i o tome pitanje novinara. Samo se nasmiješio i rekao: "Odgodit ću malo odlazak u mirovinu".

Wales je do sada jedini put na smotri najboljih selekcija svijeta sudjelovao u Švedskoj 1958. godine, doguravši do četvrtfinala. Wales je tako postao posljednja, 13. europska reprezentacija koja je izvadila vizu za Katar gdje će igrati u skupini B s reprezentacijama Engleske, Irana i SAD-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.