Barca i Inter "vise": Hoće li nakon Juvea i Liverpoola ispasti još jedan velikan?

VEČERAS ćemo u Ligi prvaka doznati preostala četiri kluba koja putu u osminu finala. Najzanimljivije će biti u slkupini F u kojoj Barca i Inter još uvijek "vise".

Skupina E: Florentia i Lyon se bore za prvo mjesto

U ovoj grupi je sve riješeno, jedino je pitanje tko će biti prvi, a tko drugi. Fiorentina i Lyon, dalje, Redsi će u Europsku ligu, a Debrecen nema ni boda. Liverpool koji je ispao u prošlom kolu dočekuje Talijane, a Lyon će ugostiti Debrecen.

Skupina F: Barca i Inter nisu sigurni

Ovdje još ništa nije riješeno, sve četiri momčadi su u igri za prolazak dalje. Najbolje stoje Inter i Barcelona, ali i oni još uvijek "vise". Dinamo Kijev će ugostiti Barcelonu, a momčad Ognjena Vukojevića je optimistična uoči dolaska europskog prvaka. Dinamo se uz pobjedu mora nadati remiju Intera i Rubina, dok bi pobjedom većom od 2:0 osigurao prolazak.

"Skupina je vrlo izjednačena, sve četiri momčadi imaju šansu proći dalje. Nama samo pobjeda igra, svjesni smo što nam znači ova utakmica tako da smo iznimno motivirani. Mislim da nam je ovo najvažnija utakmica sezone", rekao je Valeri Gazzaev, trener Dinama.

Barcelona neće kalkulirati, Guardiola će ići na pobjedu.

"Došli smo ovdje po tri boda iako nam igra i remi. Velike momčadi uvijek moraju ići na tri boda. Ova utakmica će nam odrediti sudbinu u Ligi prvaka jer nakon nje nema popravnog ispita", rekao je Josep Guardiola, trener Barcelona.



Ni Inter ne može puno kalkulirati uoči gostovanja Rubina, obje momčadi imaju po šest bodova. Pobjeda bilo koje momčadi vodi je dalje, remijem 0:0 ili 1:1 bi Inter bio bolje plasiran, a remi ostalim rezultatima bi Rubinu dao prednost na ljestvici. No, u slučaju da završi bez pobjednika, sve će ovisit o ishodu utakmice Dinamo - Barcelona.

"Čestitam Rubinu na naslovu prvaka, ruska liga je jaka sa pet-šest odličnih momčadi. No, mi smo bolja momčad i siguran sam u pobjedu. Zanimaju me samo tri boda, ne razmišljam o remiju", rekao je trener Intera Jose Mourinho.

Trener Rubina je, bez obzira na ishod u Milanu, zadovoljan nastupom Rubina u Ligi prvaka.

"Rusko prvenstvo je gotovo, moji igrači su jako umorni. Protiv Intera ćemo morati dati sve od sebe želimo li proći dalje. Mourinhu koji je siguran da će nas dobiti poručujem: vidjet ćemo", rekao je trener Kurban Berdyev.

Skupina G: Obračun Stuttgarta i Uniree za plasman u osminu finala

U ovoj grupi Unirea će tražiti senzacionalni prolazak u osminu finala protiv izravnog konkurenta Stuttgarta. Sevilla je osigurala prolazak, dok je Rangers posljednji sa dva boda. Nijemci igraju kod kuće, no Rumunjima je za prolazak dovoljan i bod. U Stuttgartu će premijeru imati novi trener Christian Gross koji je na toj ulozi zamijenio Marcusa Babbela.

Skupina H: Olympiacos ili Standard?

Arsenal je osigurao prvo mjesto, dok se za drugo mjesto bore Olympiacos i Standard. Razlika između njih je tri boda, no Grci igraju protiv Arsenala, a Belgijanci ugošćuju otpisani AZ Alkmaar. Arsenal je izranjavan ozljedama (neće biti ni ozlijeđenog Eduarda) i Wenger će dati priliku mlađim igračima koji će se željeti dokazati. Stoga je još uvijek sve otvoreno.

Večerašnji parovi:

Liverpool - Fiorentina
Lyon - Debrecen
Inter - Rubin Kazan
Dynamo Kijev - Barcelona
Stuttgart - Unirea
Sevilla - Glasgow Rangers
Olympiacos - Arsenal
Standard - AZ Alkmaar

Klubovi koji su dosad izborili osminu finala:

Bordeaux
Bayern
Manchester United
CSKA (?)
Real
Milan
Chelsea
Porto
Fiorentina
Lyon
Sevilla
Arsenal

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.