Barcelona objavom na Instagramu najavila Messijev povratak?

Foto: EPA

PO MNOGIMA najbolji igrač svih vremena, Leo Messi (36) ipak bi prije kraja karijere mogao ponovo zaigrati u dresu Barcelone, kluba u koji je stigao kao dijete i obilježio njegovu modernu povijest. Sama Barcelona jako je zaintrigirala navijače posebnim postom na Instagramu. Na njemu se vidi silueta koja podsjeća na Messija na zvjezdanom nebu, a uz objavu stoji: "Večeras nebo Blaugrane sja jače nego inače."

U Barceloni smatraju da je moguće u zimskom prijelaznom roku dovesti Messija na posudbu do ljeta ako njegov Inter Miami ne uspije zboriti doigravanje MLS-a. Miami je trenutačno pet bodova izvan zone play-offa u Istočnoj konferenciji, a do kraja osnovnog dijela sezone ostale su mu još tri utakmice. I u slučaju sve tri pobjede moralo bi se posložiti i dosta drugih rezultata, a već večeras očekuje ga okršaj s liderom konferencije Cincinnatijem.

Messi je propustio posljednje četiri utakmice zbog ozljede, a trener Tata Martino više puta je izražavao zabrinutost zbog njegove preopterećenosti od dolaska u Ameriku. Još se ne zna hoće li večeras biti spreman, ali Messi je pozvan u argentinsku reprezentaciju za utakmice s Paragvajem i Peruom sredinom mjeseca, pa se čini da je blizu povratka.

Ako bi Inter izborio doigravanje, Messiju bi sezona mogla potrajati sve do 9. prosinca i finala MLS kupa, a katalonski Sport piše da u tom slučaju njegov povratak na Camp Nou ne bi bio opcija. Dodaje i da dva kluba još nisu formalno razgovarala o opciji posudbe.