EL CLASICO

BARCELONA - REAL 0:0 Posljednji El Clasico desetljeća završio bez golova

Foto: EPA

VELIKI dvoboj Barcelone i Reala završen je bez golova na Nou Campu u odgođenoj utakmici 10. kola La lige. Posljednji put su Barca i Real odigrali bez golova u prvenstvu prije čak 17 godina u srcu Katalonije.

To je njihov 62. remi u 276., posljednjem El Clasicu desetljeća pa sada oba kluba i dalje dijele prvo mjesto u prvenstvu s po 36 bodova. Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret za Barcu, dok je Luka Modrić kod Reala ušao u igru u 80. minuti.

Utakmica se trebala igrati 26. listopada, ali je odgođena zbog sigurnosnih razloga nakon što je Kataloniju zahvatio val prosvjeda uzrokovanih uhićenjem devet katalonskih separatističkih vođa.  

Pique i Ramos spašavali s gol-linije u prvom poluvremenu

Bio je to zanimljiv dvoboj, pun borbe i tenzije, čemu svjedoči osam žutih kartona. U prvom poluvremenu bilo je prilika na obje strane, ali ne i golova, dok smo u drugom svjedočili nogometnoj uspavanki. 

Prvu priliku na utakmici imali su gosti u 17. minuti, nakon ubačaja iz kornera Casemiro je pucao glavom, ali je Pique glavom s gol-linije spasio već viđeni pogodak Brazilca. U 30. minuti s gol-linije spašavao je i Sergio Ramos nakon što je pucao Messi. U 41. minuti  ponovo je zaprijetila Barcelona - Messi je prebacio obranu Reala uposlivši Albu, a lijevi bek loše je zahvatio loptu i promašio zicer (poslao loptu pored desne vratnice).

VAR poništio gol Baleu zbog malog zaleđa asistenta Mendyja

U drugom dijelu prvu priliku je imala Blaugrana, ali se Messi u 59. minuti spetljao pred golom i promašio loptu u izglednoj prilici nakon asistencije Griezmanna s lijeve strane. Deset minuta kasnije zaprijetio je Real, ali je Bale pucao pored gola s lijeve strane. U 73. minuti Velšanin je zabio za vodstvo gostiju, ali je pogodak poništen uz asistenciju VAR-a zbog malog zaleđa asistenta Mendyja. 

El Clasico je organiziran pod posebnim mjerama osiguranja zbog straha da katalonski separatisti ne prekinu utakmicu. Naime, internetska platforma Demokratski tsunami je pozvala zagovornike katalonske neovisnosti na masovni prosvjed pored Nou Campa, a odazvalo se nekoliko desetaka tisuća ljudi. Prosvjednici su mahali natpisima "Španjolska, sjedni i razgovaraj", kojima se traže od španjolske vlade pregovori o organiziranju referenduma o nezavisnosti te puštanje osuđenih političara.

El Clasico osiguravalo više od 4000 policajaca

Derbi je osiguravalo više od 4000 policajaca, pri čemu je oko 1000 bilo raspoređeno oko stadiona. Zbog svega toga igrači obje momčadi bili su smješteni u istom hotelu zbog osiguranja.

Embed from Getty Images

Barca je ovom utakmicom produžila niz bez poraza u El Clasicu na sedam utakmica (četiri pobjede i tri remija), a zadnji put je u najvećem derbiju izgubila u kolovozu 2018. Utakmicu je preko televizijskih ekrana pratilo oko 650 milijuna gledatelja u više od 180 zemalja. 

Na ljestvici vode Barcelona i Real Madrid s po 36 bodova, dok je Sevilla treća s 31 bodom. Getafe na četvrtom mjestu ima 30 bodova, a peti je Atletico Madrid s 29 bodova.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.