Barcelonina hobotnica: Nije mi se to sviđalo. Htio sam otići iz kluba

Foto: EPA-EFE

MARC-ANDRE TER STEGEN jedan je od najvažnijih igrača Barcelone. Njemački golman briljira već dvije sezone otkako je standardan na golu katalonskog diva iz kojeg je, kako tvrdi, htio otići prije tri godine zbog odluka tadašnjeg trenera Luisa Enriquea.

"Claudio Bravo i ja nosili smo se dobro sa situacijom oko borbe za mjesto prvog golmana. On je sjajan golman koji je zaslužio mjesto u prvih 11 u to vrijeme. Trener nije htio to mijenjati jer je imao golmana koji u ligi radi sjajne stvari", rekao je Ter Stegen.

Fantastični 26-godišnji Nijemac od zadnjih 55 udaraca upućenih u okvir gola Barcelone ima 47 obrana. Uglavnom skida čuda, rastezljiv je poput gume i uistinu nezamjenjiva karika Ernestea Valverdea. 

Da nije bio strpljiv, od toga vjerojatno ne bi bilo ništa.

"Naravno, počnete razmišljati o svojoj budućnosti jer je igranje najvažnija stvar. Nije mi bilo lakše ni kad mi je trener rekao da ću ja braniti u ligi, a Bravo u ostalim natjecanjima. To nije ono što sam ja htio. Te 2016. godine sam razmišljao da odem iz Barcelone. Onda je Barcelona donijela odluku i odlučila se za mene. Mislim da sam joj se do sada odužio na golu dobrim obranama", rekao je njemački reprezentativac.

Apsolutno je u pravu. Barcelona danas ima jednog od najboljih golmana svijeta kojeg je Gladbachu platila 12 milijuna eura 2014. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.