HNL

Bartolec: Došao sam s Osijekom postati prvak Hrvatske

Foto: NK Osijek

KARLO BARTOLEC danas je predstavljen kao novi igrač Osijeka, a nedugo zatim Osijek je na službenim stranicama kluba objavio i njegovu prvu izjavu u bijelo-plavom dresu.

"Želio sam doći čim sam čuo da postoji ta opcija. Bit će mi čast igrati za NK Osijek, čiji je rejting u hrvatskom nogometu neupitan, a u posljednje vrijeme momčad se bori za najviše ciljeve. Siguran sam da je to zdrava sredina s velikim ambicijama. Želim s novim suigračima ostvariti nešto veliko. Eto, da budem i konkretan, želim osvojiti naslov prvaka", rekao je Bartolec. 

Vratio se u HNL nakon pet godina

Što se tiče njegove trenutne tjelesne pripremljenosti, Karlo ističe da je redovito trenirao u Kopenhagenu, a s utakmicama će sigurno podizati razinu forme. S Osijekom je dogovorio trogodišnju suradnju.

"Veseli me, općenito, povratak u HNL. Otišao sam prije pet godina, dosta toga se u međuvremenu promijenilo, dakako na bolje. Liga je kvalitetna, a Osijek se bori za sam vrh. I to me je sigurno privuklo. U Danskoj sam, rekao bih, sazrio kao igrač i sada se veselim nekim novim izazovima. Među Bijelo-plavima će ih sigurno biti", rekao je Bartolec.

Bjelica sretan zbog posla

Nenad Bjelica je zadovoljan spoznajom da je dobio još jednog kvalitetnog igrača u rosteru, koji će bitno zaoštriti konkurenciju na desnom boku.

"Kad smo čuli da ga je moguće dobiti, krenuli smo u ozbiljne pregovore. Najprije smo se dogovorili s njim, potom i s Kopenhagenom. Jako smo sretni da je ovdje, u zadnje dvije-tri godine bio je i potencijalni reprezentativac, tako da vjerujemo da će se igrama u Osijeku možda ponovno nametnuti izborniku. On sigurno ima kvalitetu za to, dolazi u dobar klub, koji raste, tako da bi suradnja trebala biti na obostrano zadovoljstvo", istaknuo je Bjelica. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.