BATE - ARSENAL 1:0 Senzacionalni Bjelorusi šokirali 60 puta skuplje Engleze

Foto: EPA-EFE

KOEFICIJENT na prolazak Arsenala protiv BATE Borisova bio je 1.05 uoči utakmice, a na pobjedu u Bjelorusiji 1.30. Završilo je 1:0 za domaćina, prvaka Bjelorusije, golom Stanislava Drahuna u 45. minuti.

To je, zasad, najveće iznenađenje prvih utakmica šesnaestine finala Europa lige.

Arsenal nije došao u Borisov s rezervama, naprotiv. Bio je to Emeryjev sastav koji je garantirao da će londonski klub sve riješiti već večeras i tako otići u osminu finala.

BATE Borisov - Arsenal Live Score

No zato će se trebati oznojiti za tjedan dana na Emiratesu, gdje će, dakako, biti veliki favoriti kao i na Valentinovo.

Arsenal čuvao loptu, BATE prijetio

Nisu Englezi pokazali baš ništa vrijedno pozitivnog rezultata. BATE je bio konkretniji, pogodili su i stativu uoči vodećeg gola kad se Staševič sletio pored Kolašinca kao brzi vlak, ubacio u sredinu, no udarac Milića udario je u stativu Čechova gola.

Arsenal je imao jalov posjed, u nekim trenucima i preko 65 posto.

BATE je poveo poslije prekida. Lijep ubačaj Staševiča stigao je na glavu Drahuna koji je to snažno zakucao pod prečku.

Lacazette tragičar

Otišlo je to preko gola, a nervozni Francuz Alexandre Lacazette u 85. minuti laktom je po licu udario Filipovića za što mu je srpski sudac Srđan Jovanović odmah dao crveni karton.

Upravo je Lacazette imao u 22. minuti zlatnu šansu kod 0:0, ostao je sam, ali tukao glavom preko gola. Zabio je Francuz u 56. no zbog zaleđa gol je poništen.

Arsenalova momčad je 60 puta skuplja od Bjelorusa

Obje momčadi imale su po tri udarca u okvir gola, BATE je ukupno stao na šest, Arsenal je imao duplo više. Uzalud. Pobijedila je momčad sastavljena od četiri Srbina, jednog Francuza te 13 Bjelorusa vrijedna 10,65 milijuna eura.

U senzacionalnoj pobjedi Bjelorusa sudjelovao je i 37-godišnji Aleksander Hleb, bivši igrač Arsenala koji se ove zime po četvrti put vratio u BATE. Večeras je odigrao 57 minuta u veznom redu.

Arsenalova vrijednost prema Transfermarktu je 615 milijuna eura, a samo tragičar Lacazette vrijedi šest puta više od bjeloruskog prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.