LIGE PETICE

BAYERN - ARMINIA 3:3 Bavarci kiksali protiv ekipe koja se bori za ostanak

Foto: EPA

BAYERN je u 21. kolu Bundeslige odigrao 3:3 protiv Arminije iz Bielefelda u Münchenu. Gosti su u dva navrata vodili po dva razlike, ali se domaćin ipak spasio poraza.

Gosti su šokirali Bavarce već u sedmoj minuti kada se Michael Vlap lijepo okrenuo na vrhu šesnaesterca i zabio za vodstvo Arminije. U 37. minuti gosti su stigli do drugog gola. Vlap je ovog puta asistirao iz kornera, a Amos Pieper bio je najviši u skoku i svladao je nemoćnog Manuela Neuera.

Domaćin se probudio u nastavku. Alaba je u 48. minuti uputio centaršut, a Robert Lewandowski je primio loptu i iz okreta zabio fantastičnim volejem. Bio je to njegov 25. gol nakon samo 21 kola. Tek što je lopta krenula s centra, gosti su iskoristili visoku zadnju liniju Bayerna i preko Gebauera stigli do novog vodstva od dva razlike.

Međutim, aktualni prvak Europe nije se predavao. U 57. minuti je precizan centaršut Sanea pronašao Tolissa koji zabija za smanjenje. Jedanaest minuta kasnije, stvari su vraćene na početak. Sane je ponovo odradio većinu posla, a odbijenu loptu je dočekao Alphonso Davies koji je uz malo sreće šalje u mrežu.

Bayernu je ovo bio prvi put nakon pet utakmica da nije upisao ligašku pobjedu. Sada glavnom konkurentu RB Leipzigu bježi pet bodova. Arminia je, s druge strane, prekinula niz od dva poraza. Ima 18 bodova i drži 16. mjesto, koje vodi u doigravanje za ostanak u ligi, ali ima i utakmicu manje od Herthe koja ima isti broj bodova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.