FNC

Bažant pobijedio bivšeg UFC borca i osvojio prvi FNC-ov pojas

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

NEKI OD najboljih boraca iz regije okupili su se na petoj priredbi Fight Nation Championshipa u Zaboku, a vrhunac spektakla bila je borba između Ronyja Jasona (15-9-0 uoči meča) i Daniela Bažanta (5-3-0 uoči meča) za prvaka perolake kategorije. U pitanju je i povijesna borba za FNC jer se u njoj premijerno odlučivalo o prvaku. Pojas je pripao Bažantu.

Bažant je priliku za borbu dobio kao zamjena nakon što je Filip Pejić ranije bio određen kao suparnik 38-godišnjeg Brazilca s iskustvom borbi u UFC-u (po četiri pobjede i poraza, jedan meč bez pobjednika). Ipak, Pejićev teški poraz u KSW-u prije mjesec dana onemogućio mu je da nastupi, a Bažant je priliku iskoristio na najbolji način.

Nakon početka borbe, u kojoj se borac pulskog Trojana postavio kao dominantniji i više tražio akciju, Brazilac je u četvrtoj rundi krenuo agresivnije, uspio je i srušiti Bažanta te je pokušao završiti borbu. Nokauta nije bilo, kao i u petoj rundi, pa je sve riješeno odlukom sudaca, a ona je bila jednoglasna u Bažantovu korist.

Nova pobjeda Truščeka

U sunaslovnoj borbi večeri legendarni Ivica Terror Trušček, nositelj epiteta "najopakijeg tipa na Balkanu" (BMF), pobijedio je srpskog borca Aleksandra Jankovića tehničkim nokautom u drugoj rundi. Tako je 39-godišnji Križevčanin ubilježio 41. pobjedu u 76. borbi karijere, a treću uzastopnu pod okriljem FNC-a.

Pročitajte više