BBC ĆE EMITIRATI ESPORT Nisu svi oduševljeni

Foto: Guliver Image/Getty Images

BBC je posljednji u nizu globalnih medija koji su počeli emitirati esport sadržaj, ali nisu svi zadovoljni tom odlukom. Gledatelji, redom pripadnici zlatne dobi, reagirali su negativno, sprdajući se na račun esporta, ali i igrača.

>>RAZBIJAMO MITOVE O GEJMERIMA Stalno buljiš u ekran, otupit ćeš, izađi van i druži se...

BBC je najavio da će vikendom na svom BBC Three programu prenositi esport natjecanje Gifinity Elite Series. Gledatelji će tako šest tjedana moći pratiti mečeve u vrlo popularnim esport naslovima, Counter-Strike: Global Offensive, Street Fighter V i Rocket League. Ovaj potez BBC-a je u najmanju ruku očekivan. Mnogi svjetski mediji su već uvrstili esport u svoj program na neki način, pitanje samo u kojem formatu i tko taj esport sadržaj stvara. Međutim, nisu svi gledatelji oduševljeni tom najavom, a neki su se i glasno pobunili.

Stariji gledatelji BBC-a smatraju da esport ne treba uključiti u program. Na društvenim mrežama počeli su pljuvati po esportu i gejmerima kao da se radi o asocijalnim tipovima bez prijatelja u stvarnom životu. Sami gejmeri i esport publika ionako takve kritike slušaju posljednjih dvadeset godina i slušat će sve dok ne dođe do smjene generacija. Ova situacija odlično pokazuje zašto gejming i esport stižu na male ekrane. Televizija da bi opstala kao medij mora privući mlađu publiku, a jedan od najboljih načina su gejming i esport. Oni stariji, koji gledaju televiziju, takav sadržaj ne zanima i ne žele ga.



Esport će uskoro biti u svim medijima, barem onim relevantnim. Publika koja ga prati je vrlo mlada i atraktivna oglašivačima te stabilno raste posljednjih nekoliko godina. Tko o tome što misli, manje je važno.

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.