Beč gori: Opet igra ona stara Hrvatska!

BEČ ĆE večeras biti središte Hrvatske! Pobjeda nad Dancima izvedena je toliko uvjerljivo, da će i Lino Červar doći na svoje i reći - šok terapija je uspjela.
 
Makar se jedini nije želio odjaviti navijačima koji su ga dozivali već u desetoj minuti, ovo je pobjeda koja baca jednu sasvim drugačiju sjenu na sve što je izbornik pomno planirao. Červar je večeras imao sve što je trebalo za pobjedu nad Dancima. Imao je puno više raspoloženih igrača nego Wilbek, imao je konačno obranu koja funkcionira, i imao je Mirka Alilovića i njegovih 18 obrana. Casper Hvidt, čovjek od čije smo energije strahovali, skinuo je svega šest lopti. A borbenost, ona nikada nije bila upitna. Červarovi igrači večeras su bili ratnici.

Minutu i pol do kraja susreta nastaje delirij na tribinama Wiener Stadthallea. Hrvatska ima plus tri na kontu, pobjeda ja arhivirana, a rijeka hrvatskih navijača slila se hipnotizirano prema ogradi. Zaštitari su zapriječili put tisućama Hrvata da ne ulete u teren. Bila je to scena za pamćenje, baš kao i atmosfera koju su naši navijači stvorili u Beču.

Sinergija koja se konačno dogodila između mladosti i starosti u našoj momčadi nije bila ništa manje od utreniranosti hrvatskog rukometa i njegovih navijača. To je uvijek priča za sebe. No, jedan je detalj plijenio pozornost možda i više od navijačkog delirija. Bilo je to slavlje naših rukometaša, način na koji su dočekali ovu pobjedu i snaga kojom su se grlili, skakali,  pjevali.... Ovo nije bila "samo" pobjeda nad Danskom za polufinale Eura, već pokazatelj da je jedan puno veći projekt na pravom putu. A to nam je ovih dana itekako nedostajalo...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.