TENIS

Becker iz zatvora poslao poruku Zverevu

Foto: EPA

ALEXANDER ZVEREV ozlijedio se u polufinalu Roland Garrosa. Liječničke pretrage pokazale su da je pretrpio "puknuće nekoliko lateralnih ligamenata u desnom stopalu". Njemački tenisač morao je predati meč Rafaelu Nadalu koji je tako otišao u polufinale pariškog Grand Slama i ondje uvjerljivo pobijedio Caspera Ruuda.

Boris Becker poslao mu je poruku podrške. Alexandrov brat Mischa, danas stručni komentator Eurosporta, potvrdio je da je osuđeni bivši tenisač poručio kako ga je pratio na turniru, poželjevši mu brz oporavak. Podsjetimo, Becker je osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog pokušaja skrivanja novca i drugih dragocjenosti u vrijednosti od 2.5 milijuna funti u stečajnom postupku s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova. 

Šesterostruki osvajač Grand Slama i jedan od najboljih tenisača u povijesti prebačen je iz zloglasnog zatvora Wandsworth u zatvor Huntercombe, koji se nalazi sedamdesetak kilometara zapadno od Londona. Tu je informaciju za njemački RTL potvrdio njegov odvjetnik Christian-Oliver Moser.