Belfast slavi heroje iz Vinkovaca i brine: Hoće li igrači na poslu dobiti slobodan dan za Sofiju?

"CLIFTONVILLEOVI europski heroji za povijest se pitaju hoće li sljedeći utorak u Bugarskoj uspjeti sakupiti momčad nakon što su junaci u crvenom pobijedili stalnog hrvatskog prvoligaša", piše Belfast Telegraph o tome što baca sjenu na veliki dan sjevernoirskog nogometa nakon što je njihov klub rezultatom 0:0 protiv Cibalije obranio pobjedu 1:0 iz prve utakmice u Belfastu i tako izborio 3. pretkolo Europa lige.

"Igrači Eddiea Pattersona vraćaju se u Belfast kako bi preklinjali poslodavce (jer za razliku od nogometaša Cibalije, oni su amateri koji nogomet igraju u fušu) da im sljedeći tjedan daju još koji, neočekivani, slobodni dan kako bi europsku avanturu mogli nastaviti protiv CSKA u Sofiji u 3. pretkolu".

"Proći hrvatske profesionalce po neizdrživoj vrućini nije nam bilo ni u najluđim snovima"

Trener viceprvaka Sjeverne Irske nije se mogao opustiti u slavlju: "Uopće ne znam kakvu ću momčad uspjeti sastaviti za to gostovanje jer igrači su već kod šefova na poslu tražili dosta slobodnih dana za europske nastupe, tako da će teško dobiti dopuštenje da izostanu s posla još jedanput".

Međutim i on je proslavio veliki uspjeh: "Proći hrvatske profesionalce po neizdrživoj vrućini nije nam bilo ni u najluđim snovima, ali uspjeli smo. Nitko to nije očekivao, ali igrači su to postigli i njima pripada sva slava. Bili su na visini zadatka i senzacionalno su se postavili. Branili smo se herojski pa čak imali nekoliko prilika i kada razmišljam o tome, moram priznati da jedva čekam utakmicu protiv CSKA".

"Cliftonville je bio jači od hrvatske vrućine i očigledne razlike u klasi za najponosniji moment u 130-godišnjoj povijesti kluba"

Izvjestitelj iz Vinkovaca slično rezimira nakon nule za prolazak njihova kluba: "Pattersonove herojske trupe izborile su sjajan remi bez golova i zahvaljujući golmanu Johnu Connolyju izborili utakmicu protiv CSKA iz Sofije, koja znači veliku zaradu od ulaznica".

"Cibalija je na Connolyjev gol bacala sve osim sudopera"

Belfast Telegraph posebno slavi golmana: "Cibalija je na Connolyjev gol bacala sve osim sudopera, ali on se nije dao i u drugom poluvremenu je sve što je dolazilo blokirao nogama, rukama i tijelom. Iako su domaćini imali nebrojene prilike, Tomislav Radotić, kapetan Mario Lučić, Dino Kresinger i zamjena Krešimir Prgomet nisu ga uspjeli savladati".

Predsjednik Cliftonvillea: Ovaj prolazak je spasio naše financije i omogućio mi da mirno spavam

Gerard Lawlor, predsjednik senzacionalnih pobjednika, nije se trudio sakriti oduševljenje: "Igrači zaslužuju sve pohvale na svijetu jer ovo ne samo da je ostvarenje sna, nego je i ogroman doprinos poboljšanju naše financijske situacije. Poznata je teška sudbina irskih klubova i mi se po tome ne razlikujemo od ostalih. Ovaj prolaz je čudesan za nas i sada ću puno lakše spavati".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.