BENFICA - BELENENSES 2:2 Užasnim kiksevima obrane Benfica ispustila 2:0

Foto: EPA-EFE

TRI dana uoči gostovanja Dinama u Lisabonu Benfica je pretrpjela šok i odigrali 2-2 na Luzu protiv Belenensesa u 25. kolu portugalskog prvenstva.

Ostali su bez pobjede nakon 2:0 vodstva i tako dopustili Portu da se bodovno izjednače na prvom mjestu.

Belenenses je do danas bio jedan od omiljenijih gostiju u Lisabonu kod Benfice - u zadnja četiri ogleda Benfica ima gol razliku 18:0 i sve pobjede.

Lage promijenio pola sastava u odnosu na Dinamo

U odnosu na utakmicu u Zagrebu, Lage je napravio pet promjena. Na desnog beka stavio je iskusnog Andrea Almeidu, jednog od kapetana momčadi.

Promijenio je i tri igrača u sredini terena, na krilima su zaigrali Pizzi desno te Rafa lijevo, a mladom Luisu vođa u srcu terena bio je iskusni Grk Samaris.

Umjesto ozlijeđenog Seferovića zaigrao je iskusni brazilski golgeter Jonas. Prvu veliku šansu kreirao je Samaris solo prodorom kroz sredinu.

S.L. Benfica - Belenenses Live Score

Pronašao je Rafu u idealnoj poziciji na nekih desetak metara od gola protivnika, a ovaj je to poslao pored lijeve stative Muriela.

Novi igrači Benfici dali impuls

Pritisak Benfice se nastavio, a novi opasan pokušaj djelo je Rafe iz 31. minute koji je glavom tukao visoko preko gola poslije ubačaja s desne strane.

Čekalo se gotovo 40 minuta na prijetnju Joao Felixa koji je u 41. pucao glavom pored gola no na poluvrijeme se otišlo bez golova i bez da je Benfica pucala u okvir gola Belenensesa.

Očito je Bruno Lage u svlačionici objasnio svojim momcima da je 135 minuta u komadu bez gola jako loše pa su se trgnuli. Neka nova Benfica istrčala je na Luz i u 56. minuti su poveli preko Jonasa.

Ubacio je precizno Andre Almeida na Brazilca koji se lako snašao i desnom nogom zabio u mrežu Muriela.

Tu su gosti pali jer je osam minuta kasnije bilo 2:0. Samaris je tukao izvan šesnaesterca, lopta je zakačila Nuna Coelha i prevarila Muriela. Sudac Joao Capela trebao je pomoć VAR-a, no na kraju je sve ispalo regularno.

Užasne greške Benficinih igrača izrodili gubljenje bodova

Činilo se da pobjednika imamo, a onda se gosti vraćaju u samo dvije minute. Kiksao je golman Vlachodimos u 73. minuti kada ga je prevario slobodnjak Dioga Viane.

S više od 35 metara iskosa Viana je ubacio loptu u kazneni prostor domaćina, ona je potom odskočila na petercu da bi zbunjeni golman Benfice procijenio kako to neće u okvir gola. No lopta je ušla u gol.

Dvije minute potom, novi šok. I nova velika greška pojedinca. Stoper Ruben Dias htio je vratiti loptu golmanu, no u trku ga je pritiskao Kikas koji je na kraju zbog mlakog dodavanja Benficinog stopera sam izašao na Vlachodimosa i rutinski poentirao za izjednačenje na Luzu.

Lage potom otvara utakmicom uvođenjem krilnog igrača Andrije Živkovića umjesto veznjaka Samarisa, Benfica napada svim silama, no na kraju gubi unaprijed upisane bodove.

Igralo se sedam minuta sudačke nadoknade drugog poluvremena, gostujući Eduardo Henrique dobio je drugi žuti karton u 94., no favorizirani domaćin na kojeg je koeficijent bio 1.05 nije uspio do trećeg gola.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.