Benzema se vraća u Katar i igrat će ostatak Svjetskog prvenstva?

Foto: EPA-EFE

FRANCUSKA nogometna reprezentacija je pobjedom protiv Danske postala prva reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Kataru koja je i teoretski osigurala svoj plasman u osminu finala. Glavna zvijezda ekipe je Kylian Mbappe, ali Francuzi su na turnir stigli vrlo zabrinuti s obzirom na to da im je nekoliko ključnih igrača otpalo netom prije njega. 

Posebno se to odnosi na Karima Benzemu, aktualnu Zlatnu loptu, koji je napustio kamp reprezentacije nekoliko dana prije utakmice. Ipak, RMC Sport prenosi španjolske medije koji izvještavaju da je Benzema već uključen u treninge Real Madrida. S obzirom na to da ga Didier Deschamps nikad nije odjavio s popisa igrača, Benzema i dalje ima šansu nastupiti za Francusku na turniru.

Veliki problemi u Francuskoj

Slučaj Benzema samo je jedan od niza problema za Deschampsa na ovom turniru. Veznjaci Paul Pogba i N'Golo Kante otpali su još prije objave popisa za Mundijal, a s okupljanja su zbog ozljeda otišli Presnel Kimpembe i Christopher Nkunku.

Iako Deschamps ima širok izbor igrača, Benzema je na terenu ipak nešto posebno u odnosu na druge i njegov izostanak se ne može nadoknaditi. Napadači koji čekaju poziv a da su bili na prethodnim popisima su Wissam Ben Yedder iz Monaca te igrač Bayer Leverkusena Moussa Diaby.

Prethodno je Nkunkua zamijenio napadač Eintrachta iz Frankfurta Randal Kolo Muani, a od klasičnih napadača Didier Deschamps u ekipi ima još Oliviera Girouda. Napadački dio ekipe čine još Antoine Griezmann, Kylian Mbappe, Ousmane Dembele, Kingsley Coman i Marcus Thuram.