Europske lige

Berlusconi kupuje talijanskog reprezentativca i donosi zaradu Milanu

Foto: EPA-EFE

TALIJANSKI reprezentativac i član ekipe koja je prošle godine osvojila Europsko prvenstvo Matteo Pessina novi je igrač talijanske Monze, novopečenog prvoligaša u vlasništvu Silvija Berlusconija. Za Pessinu to predstavlja povratak u rodni grad i matični klub, odakle je otišao prije sedam godina.

Kako je otkriveno i na grafici kojom je Monza objavila transfer, 25-godišnji veznjak će sada kod svoje kuće nositi i kapetansku vrpcu. Pessina je prethodne dvije sezone nastupao za Atalantu, a u tom periodu se i izborio za status reprezentativca. Njegov sada već bivši klub objavio je kako se radi o posudbi s obavezom otkupa, ako se ispune određeni uvjeti.

Pretpostavlja se da je glavni uvjet ostanak Monze u Serie A, a za taj scenarij svesrdno će navijati i u Milanu, ne samo zato što ih s Monzom vezuje bivši vlasnik kluba i premijer Berlusconi. Naime, između Monze i Atalante Pessina je bio igrač Milana koji je vrijeme uglavnom provodio na posudbama.

Milan bi mogao dobro profitirati

Kada su ga prodali Atalanti Rossoneri su u dogovor uključili naplatu 50% od sljedećeg transfera, što bi prema pisanju talijanskih medija trebalo iznositi 7.5 milijuna eura. Pessina je tako postao najzvučnija akvizicija Monze ovog ljeta, nakon što je klub ranije doveo bivšeg reprezentativca Andreu Ranocchiju.

Klubu sa sjevera zemlje sljedeća sezona bit će prva u elitnom rangu talijanskog nogometa u 110 godina dugoj povijesti. U upravi kluba sjedi i Adriano Galliani, nekadašnji uspješni čelnik Milana, dok funkciju predsjednika obnaša Paulo Berlusconi, Silviov mlađi brat. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.