LIGE PETICE

BETIS - BARCELONA 2:3 Messi s tri sjajne asistencije spasio Barcu novog debakla

Foto: Gulliver / Getty Images

BETIS - BARCELONA 2:3 u 23. kolu La Lige.

Barcelona je zahvaljujući sjajnom Lionelu Messiju, koji je namjestio sva tri gola svoje momčadi, pobijedila na utakmici koju je morala dobiti ako je mislila zadržati korak s vodećim Realom, koji joj na vrhu bježi tri boda. Poraz, pa i remi kod Betisa dali bi njenom najvećem rivalu osjetnu prednost. 

Osim toga, Barcelona si nakon svih rezultatskih (ispadanje u polufinalu Superkupa, četvrtfinalu Kupa, prepuštanje vrha Primere), tržišnih (propast pokušaja dovođenja napadača kao zamjene za ozlijeđenog Suareza) i kadrovskih (smjena trenera Valverdea te njegova zamjena šestim izborom Setienom) neuspjeha u prošlih mjesec dana i ogromne krize međuljudskih odnosa koja kao posljedica toga potresa klub naprosto nije smjela dopustiti još jedan debakl.

Međutim, da nije bilo Messija, gotovo sigurno bi ga doživjela na teškom gostovanju u Sevilli. 

Betis je poveo već u 6. minuti. Barcin stoper Clement Lenglet u svom kaznenom prostoru rukom je obranio udarac Nabila Fekira, a sudac Sanchez Martinez nakon VAR provjere pokazuje na penal za domaćine i žuti karton za braniča gostiju. Sergio Canales pogađa iz jedanaesterca.

Tri minute kasnije Barcelona je prvi put izjednačila remek-djelom od akcije koju je izveo Frenkie De Jong uz asistenciju drugog velemajstora, Messija. 

Betis već u 26. minuti opet vodi. Vidal gubi loptu na centru i slijedi brza kontra Betisa. Lopta dolazi do Nabila Fekira, koji se spušta okomito prema golu, važe čuvara i s ruba kaznenog prostora probija Ter Stegena.

Zadnji, očajnički pokušaj Barcelone da izjednači prije poluvremena bio je uspješan. Messi iz slobodnjaka s 40 metara od gola šalje loptu pred vrata, gdje pada Betisov branič Bartra, a njegovu nespretnost koristi Busquets i Barca drugi put poravnava.

Nužnu pobjedu Barcelona osigurava u 73. minuti.  Bila je to slična situacija kao i kod drugog gola Barcelone. Messi gađa dubinskom loptom iz slobodnjaka glavu suigrača, u ovom slučaju Lengleta, koji nadskače čuvara Rodrigueza i zabija za preokret Barce. 

Ubrzo su obje momčadi ostale s igračem manje. Zbog dva žuta kartona u 76. minuti isključen je Fekir, a tri minute kasnije Lenglet. 

Ivan Rakitić kod Barcelone je ušao minutu prije kraja umjesto Griezmanna. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.