REGIJA

Bh. mediji o Kovačevom Hrvatu: "Susjedi su nam oteli još jednog dragulja"

Foto: Twitter

IVAN Mihaljević mladi ja branič koji polako skuplja minute za Bayern našeg Nike Kovača, a njegov nedavni nastup protiv Tottenhama u finalu Audi kupa podigao je dosta prašine u regiji. Od ranije je poznato da Mihaljević želi igrati za Hrvatsku, a mediji u susjedstvu zbog toga nisu osobito sretni. 

"Još jedan dragulj oteli su nam komšije", piše Radio Sarajevo, a SportSport dodaje da je "rođenjem u Njemačkoj automatski stekao državljanstvo, iako su mu pritom roditelji iz BiH, ali za njega dileme nije bilo i odlučio je jednog dana nastupati za Hrvatsku".

Mihaljević je rođen 7. srpnja 2001. u Münchenu, a njegovi su roditelji bosanskohercegovački Hrvati iz Livna koji su se doselili u München, slično kao i Kovačevi koji su se preselili u Berlin. 

Odabrao je Hrvatsku

Primarno je Mihaljević stoper, ali može dobro odigrati još kao zadnji vezni ili kao lijevi bek. U Bayern je stigao prošle godine iz kadetske momčadi Unterhachinga gdje su ga zamijetili skauti bavarske momčadi, a Kovač mu redovito daje minute kad rotira momčad.

Zasad je upisao samo dva nastupa za U-19 reprezentaciju, ali ako nastavi ovim tempom, neće biti čudno ni ako ga uskoro vidimo u A reprezentaciji. 

"Poziv za reprezentaciju za mene je ostvarenje dječačkog sna. A da sam morao birati, moj odgovor bi uvijek bio isti. Moje srce kuca samo za Hrvatsku", rekao je prije nekoliko mjeseci Mihaljević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.