Bielecki: Valčić nije kriv, bila je to nesreća

Foto:

LIJEVI vanjski rukometaš njemačkog Rhein-Neckar Löwena i poljske reprezentacije, 28-godišnji Karol Bielecki, ne krivi hrvatskog reprezentativca Josipa Valčića za gubitak vida na lijevom oku. Podsjećamo, pogubne je posljedice na vid sjajnog poljskog rukometaša ostavio nehotični udarac Josipa Valčića ravno u njegovo oko tijekom prijateljske utakmice igrane 11. lipnja u poljskom Kielceu.

"Nije to bila njegova krivnja, bila je to nesreća. U sportu uvijek postoji rizik", rekao je Bielecki, koji danas nije u kontaktu s Valčićem. Usprkos dvjema operacijama, Bieleckom nije vraćen vid na spomenuto oko, a iako je prvotno razmišljao o prekidu aktivne igračke karijere, sada je odustao od takve ideje.

Odigrao je nakon povratka na parkete dvije utakmice, protiv regionalnoga njemačkog ligaša HN-Horkheima prošlog četvrtka i protiv reprezentacije svijeta u ponedjeljak, na humanitarnom dvoboju posvećenom preminulom Olegu Velikom. "Ne osjećam strah ni žaljenje i sa svakim sam treningom sve bolji", dodao je Bielecki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.