"Bigfoot" Silva više nije član UFC-a

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON još jednom teškog poraza, koji mu je nanio Roy Nelson, bivši izazivač Antonio "Bigfoot" Silva više nije član UFC-a.

Borac i promocija su zapravo dogovorili raskid suradnje, odnosno odustali su od produženja ugovora. Time je Bigfoot postao free agent, odnosno slobodan borac, s pravom potpisivanja za bilo koju drugu promociju. Već se naveliko spominje Rizin, budući da bi Brazilac mogao biti vrlo zanimljiv japanskoj publici.

Inače, Silva je u UFC pristigao iz Strikeforcea, gdje se proslavio pobjedom nad Federom Emelianenkom. U oktogon je pristigao kao vlasnik pro skora 16-3, no u debi borbi je poražen od Caina Velasqueza. Ipak, iduće dvije borbe, gdje je savladao Travisa Brownea i Alistaira Overeema donijele su mu priliku za revanš, tog puta u borbi za titulu. Ipak, tamo je Silva poražen nokautom u jednoj od najkrvavijih UFC borbi u povijesti.

Nakon te borbe je odradio neodlučenu borbu protiv Marka Hunta, koja je na kraju poništena, budući da je Bigfoot pao na doping testu. Nakon te borbe je odradio još šest nastupa, uz samo jednu pobjedu i čak pet poraza nokautom. Mnogi su to pripisali zabrani TRT terapije, koju je Silva koristio duže vremena.

Trenutno mu je pro skor 19-10, uz 17 pobjeda prekidom. No, pomalo ružno zvuči podatak da je čak devet puta nokautiran. S početka karijere nosi naslove prvaka Cage Rage i Cage Warriros promocija, kao i osvajanje Elite XC prvaka.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.