REPREZENTACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

BiH ima novog izbornika: Sedam godina nije nikoga vodio

Foto: EPA-EFE

DUŠAN BAJEVIĆ novi je izbornik Bosne i Hercegovine, potvrdio je Nogometni savez reprezentacije. Bajević će na tom mjestu naslijediti Roberta Prosinečkog.

Izvršni odbor je dao jednoglasnu potvrdu Bajeviću koji sedam godina nije vodio nikoga. Legendarni trener počeo je karijeru u 1984. u Veležu, a posljednji posao imao je 2012. u grčkom Atromitosu.

Prvi izbornički posao

Između toga vodio je AEK, Olympiacos, PAOK, Crvenu zvezdu, Aris i Omoniju. Pokušat će s BiH izboriti odlazak na Euro. Kako bi to napravio, mora osvojiti turnir Lige nacija na kojem će uz BiH sudjelovati Slovačka, Irska i Sjeverna Irska. Ovo će mu biti prvi izbornički posao u bogatoj 35-godišnjoj karijeri.

Bajević je bio favorit navijača za nasljednika Prosinečkog, a u karijeri je najviše trofeja osvajao u Grčkoj gdje je najviše i radio. Ima devet naslova prvaka države, pet s AEK-om i četiri s Olympiacosom, te četiri Kupa, dva s Olympiacosom, jedan s AEK-om i jedan s Paokom. Uz to je osvojio Kup Jugoslavije 1987. s Veležom te grčki Superkup dok je vodio AEK 1989.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.