BiH legenda nešto prije ponoći napisala jednu rečenicu. Postala je hit

Foto: Profimedia

REPREZENTACIJA Bosne i Hercegovine čeka novog izbornika nakon što je Meho Kodro dobio otkaz nakon samo dvije utakmice (pobjeda 2:1 protiv Lihtenštajna, poraz 0:1 od Islanda). Kodri je to bio drugi mandat na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine, a zanimljivo je da je i prvi put, 2008. godine, izdržao samo dvije utakmice.

Spominjalo se da bi reprezentaciju trebao preuzeti Vahid Halilhodžić, no čelnici tamošnjeg nogometnog saveza nisu reagirali prema dogovoru i nazvali ga kako je bilo dogovoreno pa je upitno što će se tu dogoditi. Također, kad BiH traži izbornika, uvijek je neizostavno ime Sergeja Barbareza.

Ipak Milošević?

Legendarni kapetan BiH reprezentacije i danas je želja navijača, kao što je to već godinama. Savez je dosad redovito birao druge opcije, a sad se čini da je izbor pao na Savu Miloševića, nekadašnjeg direktora mlađih selekcija u Nogometnom savezu Srbije i bivšeg trenera Partizana i Olimpije.

Ipak, poruka Barbareza objavljena nešto prije ponoći odjeknula je tamošnjom javnosti i među navijačima Bosne i Hercegovine. Mediji je prenose, a navijači se nadaju da je stiglo vrijeme. "Nije je teško voljeti...", napisao je Barbarez uz objavu fotografije na kojoj su on i njegov nasljednik Emir Spahić u dresu reprezentacije.

Barbarez je za BiH igrao od 1998. do 2006. godine. Skupio je 47 nastupa za reprezentaciju i zabio 17 golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.