Bili krenuli na pripreme: Poklepoviću "menadžeri neće slagati momčad"

UVERTIRA za pripreme bio je slučaj Livaja, a samo okupljanje Hajdukovaca nakon stanke obilježio je Mario Tičinović. Ni jedan, ni drugi nisu našli svoje mjesto u avionu koji je Hajdukovce s Resnika dopremio u Zagreb, odakle su autobusom krenuli u standardnu bazu - Pohorje.

Zapravo je ispravnije reći da svoje mjesto među putnicima mladi dvojac nije ni tražio. Livaja se odlučio izboriti za inozemstvo, a Tičinović za mjesto u prvom sastavu Špace Poklepovića. Njegov menadžer Damir Štimac zatražio je dopunu ponuđenog ugovora, u kojem sporna nisu primanja (dvije tisuće eura), već činjenica da je Tičinoviću odavno obećan status prvotimca.

Promijenila se uprava, trener, ali Štimac i Tičinović ne odustaju od zahtjeva - 65 posto odigranih utakmica u sezoni.

Kada je odbio potpisati drugačije uvjete, Tičinović je kartu za pripreme prepustio mladom Kukoču.

"Pokušao sam razgovarati s njim kao čovjek, ne kao trener, no nisam postigao uspjeh. Pa ne mogu Tičinović i njegov menadžer odlučivati tko će i koliko igrati", poručio je Špaco prije ukrcaja u autobus podno Poljuda.

Na slovenskim pripremama uoči početka sezone koja za Hajduk počinje utakmicom Superkupa protiv Dinama 17. srpnja, Hajdukovci će provesti 12 dana. Odigrat će i četiri prijateljska susreta, prvi je na rasporedu već u srijedu protiv Ćire Blaževića.

Raspored pripremnih susreta:

Srijeda 23. lipnja
18:00 sati, Pohorje (Slovenija): Shanghai Shenhua - Hajduk

Subota 26. lipnja
19:00 sati, Gleinstätten (Austrija): SV Tondach Gleinstätten - Hajduk

Srijeda 30. lipnja
? sati, Domžale (Slovenija): Domžale - Hajduk

Četvrtak 01. srpnja
18:00 sati, Murska Sobota (Slovenija): Mura 05 - Hajduk