LIGE PETICE

Bilić oduševio Engleze analizom: "Nadam se da su u Manchesteru slušali Slavena"

Screenshot: Youtube

SLAVEN BILIĆ ukrao je šou uglednicima s kojima je na Old Traffordu nakon utakmice Manchester United - West Ham na BT Sportu komentirao situaciju u Unitedu.

Potpuno je zasjenio Paul Scholesa i Stevea McManamana. Legende Uniteda i Liverpoola bili su epizodisti dok je Bilić temperamentno i slikovito objašnjavao u čemu je problem s Unitedom.

Bilić nadigrao legende Uniteda i Liverpoola 

Nakon 26 i pol godina vladavine Alexa Fergusona, u idućih šest godina promijenilo se čak pet njegovih nasljednika. Činilo se da je Solskjaer konačno taj, ali nakon niza recentnih posrnuća počelo ga se svrstavati u kategoriju Moyesa, Van Gaala, Mourinha ili pak Giggsa, još jednog kultnog igrača koji je bio tek privremeni trener.

Scholes je prvi dobio riječ i izrazio uvjerenje da će Solskjaer i momčad biti bolji nakon što se novom treneru daju sredstva za dovođenje igrača kakve želi, jer ovu momčad nije birao, nego naslijedio usred sezone.

"United treba nova skupa pojačanja? Pa koliko ih je samo doveo zadnjih godina!"

Bilić se na to usprotivio: "Već godinama se vode ovakvi razgovori. Manchester United cijelo to vrijeme troši stotine milijuna na pojačanja. Sad kažu da im treba stoper i kako će puno investirati u igrača na toj poziciji. Ali, nisu li isto to napravili kada su kupili Lindelofa, kojeg su jako skupo platili? Ili također preskupog Baillyja? Budimo iskreni i recimo: Jesu li na primjer Laporte ili Otamendi bolji igrači od njih dvojice? Ili u napadu: Lukaku, Sanchez, Martial, Rashford... Tko je bolji od njih? Ne možeš kupiti bolje igrače od njih."

"Uprava treba stati iza Solskjaera i dati mu da se obračuna s Pogbom kako želi"

Umjesto da nastavi bjesomučno trošiti na nova "pojačanja", Bilić misli da United treba napraviti nešto drugo: "Sada je na potezu uprava Uniteda, koja mora stati iza Solskjaera. Ali ne tako što će mu dati novi ugovor ili nove milijune na pojačanja, nego da mu dade podršku prilikom njegovog dokazivanja da je pravi šef. Moraju mu dati potporu dok bude sređivao situaciju u svlačionici, dok bude rješavao situaciju s najboljim igračem, Pogbom." 

Bivši trener West Hama rješenje te situacije vidi kao ključ raspleta u Manchesteru: "Ako od Solskjaera žele napraviti novog Fergusona ili nekoga sa sličnim ovlastima, moraju mu prepustiti te moći. On mora imati moć i pravo da kaže Pogbi: 'Nigdje ne ideš, trebam te kao temelj nove momčadi' ili 'Sad mi te dosta, gubi se!' Uprava mu treba dati ovlasti da ovako nešto kaže, a ne da mu šapuću: 'Znaš Ole, s njim moraš biti pažljiv, on je igrač od 100 milijuna...' Tek kada se menadžeru Uniteda daju takve ovlasti, to će poboljšati igrače tog kluba koji igraju ispod svoje razine."

"Naravno, uprava Uniteda to neće napraviti"

Bilić je uvjeren da Solskjaer neće uživati u tim blagodatima: "Ali njemu uprava Manchester Uniteda neće dati takve ovlasti. Zašto? Zato što je Pogba igrač od 100, 120 ili 150 milijuna. Pa čak je i Mourinho, poznat po tome da je bio menadžer koji je inzistirao na potpunoj kontroli, više puta nakon odlaska iz Uniteda govorio da Pogbi nije mogao nametnuti svoju volju i da je bio miniran."

Ali Bilić je svjestan da su Mourinho i njegove metode relikti prošlih vremena: "Znam da su prošla vremena trenera kao što je bio Alex Ferguson, koji su godinama ili desetljećima stvarali momčadi i odgajali igrače, ali ako United želi dobiti trenera na duge staze, onda Solskjaeru mora pokazati da je on taj."

Nitko od gledatelja nije niti spomenuo Scholesa i McManamana, samo su se divili Biliću

Uslijedile su reakcije gledatelja, od kojih nitko nije ni spomenuo Scholesa i McManamana:

"Nadam se da Ed Woodward (izvršni predsjednik Uniteda, prvi operativac kluba, op.a.) sluša Slavena Bilića."

"Kao što je Bilić rekao, dajte moć Oleu."

"Bilić je rekao sve što United treba napraviti da bi daleko dogurao s Oleom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.