Bilić pozvao Dragu Gabrića u reprezentaciju

JUTROS je izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić objavio popis reprezentativaca za kvalifikacijsku utakmicu s Andorom koja je na rasporedu 1. travnja ove godine.

> Drago Gabrić: Šokiran sam, ovo je velika nagrada!

Među 23 reprezentativca našlo se samo jedno novo ime, a to je ono mladog veznjaka Hajduka Drage Gabrića, koji ove godine pruža upravo sjajne partije u dresu splitskog kluba. Bilić je također ponovno zvao i Dina Drpića, s obzirom da Robert Kovač i Josip Šimunić imaju višak žutih kartona. Joe je, ipak, kontaktirao izbornika i izrazio veliku želju da provede pripreme s ostatkom ekipe, što mu je dakako omogućeno.

Kako su i Eduardo i Petrić van stroja, izbornik će protiv Andore računati na slijedeće napadače: Olića, Kalinića, Klasnića i Mandžukića. Eduardo je također dobio poziv, ali jasno je da zbog nove ozljede neće biti u potpunosti spreman.

"Jučer je počeo trenirati i to nas veseli. Takve sitne ozljede događaju se kada igrač dugo pauzira, to je sasvim normalno.", poručio je Bilić, dodajući da je Petrić izuzetno tužan jer propušta Andoru, te da njegov povratak možemo očekivati minimalno za tri tjedna.

Bilić je kratko prokomentirao i poziv uručen Dragi Gabriću, kojim se nastavlja politika pripreme mladh nada za ulazak u krug A reprezentacije. Taj su put prošli Mandžukić, Subašić, Kalinić, prolazi ga i Iličević...

"Drago iza sebe ima jako dobru sezonu. Gledao sam ga osobno na mnogo utakmica, moji suradnici prate ga cijelu godinu. Još u listopadu razgovarao sam s Vučevićem, Mišom i Draginim ocem, i nagovijestio sam da će dobiti poziv kako bi ga pogledao na treningu. Jako je bitno d amaldi igrači jednog dana n budu šokirani kada uđu u krug A reprezentativaca."

"Imamo grupu od 18-19 igrača u koju je jako teško upasti, ali postoji 7-8 igrača koji konkuriraju za budućnost i Drago je svakako među njima."

U posebno je delikatnoj situaciji Ivan Klasnić koji se u reprezentaciju vraća zbog izostanka napadačkih lidera. Iako mu u Nantesu ne ide, Killer je ponovo in, a izbornik će reći da nikada nije niti bio otpisan, te da u Nantesu igra, čak i zabija.

"Istina, ponekad je na klupi, ali ne možete njegovu situaciju porediti, primjerice s Darijom Kneževićem, čija je cijela sezona obilježena ozljedama. On je konkurirao za utakmicu s Chelseajem. Vidjet ćemo na treninzima u kakvom je stanju.", kaže izbornik, podsjećajući i na ozljedu Chiellinija (slomljen nos), koja bi Kneževiću mogla otvoriti put prema prvoj momčadi Juventusa.

Popis reprezentativaca: Pletikosa, Runje, Subašić, Ćorluka, Šimunić, Križanac, Vejić, Knežević, Drpić, Pranjić, Čale, Jurić, Pokrivač, Vukojević, Leko, Modrić, Kranjčar, Srna, Rakitić, Gabrić, Eduardo, Olić, Klasnić, Mandžukić, Kalinić

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.