LIGE PETICE

Bilić prvim slavljem nakon četiri mjeseca bez pobjede došao korak do Premiershipa

Foto: Gulliver / Getty Images


SHEFFIELD WEDNESDAY - WEST BROMWICH ALBION 0:3 u 40. kolu druge engleske lige. 

Momčad Slavena Bilića je šest kola prije kraja prvom pobjedom još od 25. veljače vratila velike izglede da izravno izbori ulazak u najbogatije nacionalno prvenstvo.

Činilo se da će u Premiership kao uvjerljivi prvak Championshipa

Bilić je suvereno vodio u Championshipu od listopada prošle godine i činio se sigurnim direktnim putnikom u Premiership, što je zajamčeno jednom od prva dva kluba druge lige. Međutim, sjajnu poziciju i komfornu situaciju kompromitirao je lošim nizom koji je počeo krajem veljače i trajao do sada. Naravno, uz prisilnu pauzu u trajanju od tri i pol mjeseca zbog korone.

Crnom serijom ugrozio povratak u Premier League

U tom razdoblju WBA je bio bez pobjede četiri prvenstvene i jednu utakmicu u FA Kupu, iz kojeg je ispao od Newcastlea. U Championshipu je s po dva poraza i remija pao na drugo mjesto, koje i dalje izravno vodi u Premiership, ali opasno su mu se bili približili Brentford, Nottingham Forest i Fulham, koje je do tada držao na sigurnoj udaljenosti.

Tako je naizgled riješena borba za dva mjesta koja vode u prvu ligu i koja su cijele sezone držali Bielsin Leeds i Bilićev WBA postala daleko zanimljivija, a Bilićeva situacija teža. Konkretno, porazom u prošlom kolu od Brentforda taj klub mu se približio na samo tri boda.

Zašto nikako ne želi ispustiti drugo mjesto?

To je važno jer nitko ne želi na kraju "najteže lige na svijetu", nevjerojatno iscrpljujućeg i dugog (46 kola) Championshipa, još prolaziti pakao dodatnih kvalifikacija za Premiership, koje igraju klubovi koji regularni dio sezone završe od trećeg do šestog mjesta.

Prva pobjeda akon četiri mjeseca je verojatno ključna u bitki za Premiership

Bilić je važnom i nakon dugo vremena izborenom pobjedom sačuvao drugo mjesto s pet bodova prednosti ispred pratnje, a u nedjelju na svom terenu dočekuje Hull, koji je u zoni ispadanja. To mu nije jedina pogodnost i prednost u napornoj bitki za Premiership. Od šest preostalih utakmica, WBA četiri igra na svom terenu. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.