SLAVEN BILIĆ

Bilić spas pronašao u golgeteru koji je Srbiju odveo na Svjetsko prvenstvo

Foto: EPA

ALEKSANDAR PRIJOVIĆ i službeno će biti predstavljen kao novi igrač saudijskog Al Ittihada, potvrdilo je više saudijskih medija nakon što je nekoliko dana trajala sapunica oko transfera tog napadača kojeg je tražilo više europskih klubova.

28-godišnji Srbin, koji je rođen u švicarskom St. Gallenu, već se nalazi u Džedi iz koje dolazi Bilićev novi klub te čeka zeleno svjetlo za finalizaciju transfera. Al Ittihad i PAOK ugovaraju posljednje detalje, razmjenjuju potrebnu dokumentaciju i ako se nešto čudesno ne dogodi u narednim satima, Prijović će danas ili najkasnije sutra biti predstavljen u novom klubu.

Zarađivat će četiri puta više nego prije

PAOK je na sve načine pokušavao zaustaviti transfer svog najboljeg napadača, ali mu je saudijski klub na čijoj klupi sjedi Slaven Bilić ponudio faraonski ugovor kakav se jednostavno ne odbija. Grčki klub dobit će oko 10 milijuna eura odštete, a Prijović potpisati četiri i pol godine dug ugovor vrijedan fiksnih 27 milijuna eura. Ako bi ostvario i sve bonuse, mogao bi ukupno zaraditi i do 40 milijuna eura.

Usporedbe radi, u PAOK-u je igrao za 1,5 milijuna eura godišnje.

Prijović je ove sezone u dresu grčkog doprvaka odigrao 27 utakmica u svim natjecanjima i postigao ukupno 18 pogodaka. U prosjeku zabija svakih 115 minuta. Prošlosezonski učinak bio mu je još impresivniji. U 39 utakmica postigao je 27 golova i tome dodao sedam asistencija. Zanimljivo, iako je rođen u Švicarskoj i tamo odrastao, Prijović je odbijao igrati za tamošnju nogometnu reprezentaciju čekajući poziv Srbije.

Kasnije je baš on bio taj koji je postigao odlučujući zgoditak koji je Srbiju odveo na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Bilić krenuo katastrofalno, pa mu klub počeo dovoditi pojačanja

Bilićeva momčad u 15 kola osvojila je samo šest bodova. U prvih pet kola uzela je tek jedan, zbog čega je smijenjen dotadašnji trener, proslavljeni argentinski napadač Ramon Diaz. Bilić je doveden kako bi posrnulog diva Arabije, ali i nogometnu instituciju u tom dijelu svijeta, vratio na staze stare slave.

Preuzeo je najstariji klub u Saudijskoj Arabiji koji je osvojio osam naslova prvaka države, dva puta AFC Ligu prvaka te AFC Kup pobjednika Kupova. Na početku nove trenerske epizode ne ide mu najbolje, pa je saudijski klub krenuo u veliku ofenzivu na tržištu.

Prije samo koji dan doveli su Garryja Rodriguesa iz Galatasarayja za devet milijuna eura, a sada završavaju i transfer srpskog golgetera iz PAOK-a.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.