ZANIMLJIVOSTI

Taribo West: Izgubili smo od Danske zbog previše seksa

Foto: EPA

TARIBO WEST jedan je od najpopularnijih nogometaša svoje generacije. Uvijek je privlačio pozornost osebujnim odjevnim kombinacijama i ludim frizurama. 

Nakon što je odlučio zaključiti svoju veliku karijeru, u kojoj je nastupao za Inter, Milan, Partizan i brojne druge klubove, West je odabrao i poziv koji nema veze s nogometom.

Naime, West se posvetio religiji. U Lagosu je 2014. godine osnovao svoju crkvu, gdje je i danas svećenik. Čak 22 godine kasnije član zlatne nigerijske generacije otkrio je zašto je njegova reprezentacija 28. svibnja 1998. godine odigrala lošu utakmicu protiv Danske. 

"Čuo sam kako su neki igrači išli u noćne klubove tijekom Svjetskog prvenstva. Iskreno, ne znam za to, ali znam da su neki igrači dovodili žene u kamp. To sam vidio", rekao je West pa dodao:

"Žene koje su dovodili bile su Afrikanke, navijačice koje su bile zaljubljene u naše dečke. Bilo je lako namamiti ih u sobu. Zbog toga pojedini igrači nisu imali snage protiv Danske. Bili su umorni jer su noć prije proveli s tim ženama. Vikao sam na njih na terenu, bio sam jako ljutit", otkrio je West.

Osim Westa, u toj slavnoj nigerijskog generaciji igrali su Nwankwo Kanu, JJ Okocha, Tijani Babangida, Victor Ikpeba, Sunday Oliseh, Finidi George i Celestine Babayaro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.