Bio je junak Hrvatske na rukometnom Euru. Sad prekida karijeru s 29 godina

Foto: Profimedia

HRVATSKI rukometni golman Matej Ašanin je objavio odluku o prekidu karijere. TSG Ludwigshafen-Friesenheim, klub u kojem je nastupao, potvrdio je ovu vijest na svojim službenim stranicama.

Unatoč važećem ugovoru koji je trebao trajati sve do sredine 2025. godine, Ašanin je zbog ozbiljnih problema s leđima donio tešku odluku o napuštanju kluba i povratku u Hrvatsku sa svojom obitelji. Bolovi s kojima se Ašanin suočavao postali su neizdrživi, prisiljavajući ga da prekine karijeru.

"Nažalost, više nisam sposoban igrati rukomet na ovom nivou zbog intenzivnih bolova u leđima. Odlučio sam uzeti pauzu, no trenutno ne znam koliko će ona trajati ili hoće li biti trajna", izjavio je Ašanin za službenu stranicu kluba.

Ovaj golman, rođen u Zagrebu, bio je istaknuti član hrvatske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu 2020. godine. Njegove impresivne obrane u polufinalnom susretu protiv Norveške bile su od ključnog značaja za pobjedu hrvatske reprezentacije rezultatom 29:28 i osiguranje mjesta u finalu. U samoj završnici utakmice, Ašanin je bravurozno obranio čak dva sedmerca.

Tijekom svoje karijere, 29-godišnji golman nastupao je za nekoliko europskih klubova, uključujući portugalski Sporting, njemački Balingen, španjolski Ademar Leon, Varaždin, Split i PPD Zagreb.