NBA

Bio je najveće čudo NBA lige, sad se sprema u mirovinu

Foto: EPA

JEREMY Lin je putem Twittera poslao poruku koju mnogi tumače kao najavu kraja košarkaške karijere.

Nekoć najveće čudo NBA lige, igrač koji se u samo nekoliko utakmica ugurao u istu rečenicu s nekim od najvećih košarkaških imena, koji je u sezoni 2011./12. zaludio New York igrama za Knickse, a posljedično i sve koji prate NBA ligu, misli da je stigao kraj njegova košarkaškog puta.

Pokušao se, nakon odlaska iz kineske košarke, vratiti u najjaču košarkašku ligu svijeta igrama za Santa Cruz Warriorse, no čini se da je spoznao da u tome neće uspjeti. Nije izričito najavio kraj, ali iz njegovih riječi to se može naslutiti.

''Nisam uspio u svemu, ali ni za čime ne žalim. Dao sam sve od sebe i zato imam visoko podignutu glavu'', napisao je Lin u opširnoj objavi, uz zahvalu svima koji su bili s njim na njegovom putu.

Poručio je da mu je bio san još jednom okušati se u NBA ligi, da je zato i stigao u G ligu, ali i da se čudi da su njegovi prosjeci ostali bez prave nagrade.

Linu su danas 32 godine, a nezaboravno ostaje ono što je napravio prije desetak godina, kada je postao instant NBA zvijezda nastupajući za Knickse. Trebao je biti četvrti razigravač momčadi, no trojica koja su bila ispred njega redom su ispadala iz momčadi zbog ozljeda. Knicksi su tih dana igrali loše, a trener Mike D'Antoni, kako je kasnije sam priznao, priliku mu je dao iz očaja.

U tim je trenucima Lin bio toliko nesiguran u svoju budućnost u klubu da nije ni tražio stan u New Yorku, nego je spavao na kauču suigrača Landryja Fieldsa. Takav je u momčadi koja nije mogla računati na ozlijeđenog Carmela Anthonyja te Amar'ea Stoudemirea, kojem je umro brat, preuzeo uzde i užasnu momčad u prvih sedam startova odveo do sedam pobjeda, uz prosjek od 24 koša. Bile su u tom nizu i utakmice poput one protiv Los Angeles Lakersa, u kojoj je zabio 38, ili protiv Toronto Raptorsa, kad je zabio tricu za pobjedu sa zvukom sirene.

Lin je u NBA karijeri, osim za Knickse, igrao za Golden State Warriorse, Houston Rocketse, LA Lakerse, Charlotte Hornetse, Brooklyn Netse, Atlanta Hawkse i Toronto Raptorse, s kojima je 2019. godine osvojio prsten prvaka. Prosječno je postizao 11.6 poena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.