TOTTENHAMOVO ČUDO

Bio je tragičar protiv Hrvatske, a sad je glupošću uzeo Ajaxu finale

Foto: EPA-EFE

"SCHONE, SCHONE... Hahaaaa, Danijele majstore, nema boljeg trenutka da to napraviš", urlao je Drago Ćosić za vrijeme penala Hrvatske i Danske u osmini finala Mundijala prošloga ljeta.

Subašić je skinuo penal danskom veznjaku Lasseu Schoneu u četvrtoj seriji, a onda je nakon promašaja Pivarića i Jorgensena Rakitić poentirao za prolazak Hrvatske u četvrtfinale.

Schone je označen za jednog od tragičara danskog ispadanja, a u istoj se ulozi našao sinoć na utakmici njegovog Ajaxa i Tottenhama u polufinalu Lige prvaka.

Englezi su gubili 2:0 na poluvremenu (3:0 sveukupno), a Danac je svojom lošom reakcijom kod gola za 2:2 kumovao potpunom preokretu u Amsterdamu.

 

 

 

Otvorio utakmicu asistencijom, a onda napravio glupost zbog koje ga je trener izveo

Utakmica mu je počela idealno, iz kornera je asistirao Matthijsu De Ligtu za 1:0 vodstvo u petoj minuti, no u drugom poluvremenu sve je propalo.

 

Igrala se 58. minuta u Amsterdamu kad je Schone katastrofalno reagirao u akciji Spursa za 2:2.

Poslije ubačaja Sona lopta je stigla do Llorentea, Španjolac je pucao, Onana obranio i krenuo uhvatiti tu loptu koja se odbila u njegovu blizinu, međutim, Schone se našao tu i htio primiti loptu i izbiti je.

Nije ni stigao to napraviti, a njegovi suigrači sa strane već su se hvatali za glavu jer su shvatili što slijedi.

Na kraju su jedan drugog zbunili i poklonili šansu Lucasu koji se lijepo snašao i pogodio. Da Schone nije petljao gdje ne treba, Ajaxov bi golman to lako uhvatio i od gola u toj situaciji ne bi bilo ništa.

Naravno, krivica je i na ostalim suigračima kod preostala dva gola, ali ovaj Schoneov kiks stigao je u najnezgodnijem trenutku nakon što su Spursi stigli na 2:1. Jednostavno, igrač takvog iskustva ovo si ne smije dozvoliti.

Nekoliko sekundi nakon kiksa ljutiti Ten Hag vadi Danca iz igre i uvodi defenzivca Veltmana i to sve govori o onome što trener misli o izdanju svog veznjaka.

Trebao je Ajaxu donijeti stabilnost. Nije ga bilo nigdje

Schone je u Ajaxovoj igri zadužen za stabilnost u igri uz Frenkieja De Jonga, no obojica su jučer bila ugušena u igri od 46. minute kad su Englezi krenuli na sve ili ništa.

Schone je posebno bio izgubljen u toj igri, čak i kod prvog gola bio je slabije pozicioniran pri munjevitoj akciji Tottenhama.

Stranac s najviše nastupa u povijesti Ajaxa kojem su 32 godine najslabija je karika te momčadi, a ujedno i najstariji igrač u prvih 11.

Trebao je u ključnim trenucima garantirati mirnoću i jednostavnost, a ispao je tragičar.

Baš kao protiv Hrvatske u Nižnjem. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.