Birali ste najgoreg pojedinca protiv Italije. Imamo uvjerljivog pobjednika

Foto: HINA

HRVATSKA reprezentacija remizirala je s Italijom 1:1 u zadnjem kolu skupine B Europskog prvenstva. Tako završava na trećem mjestu u grupi s dva osvojena boda i samo u teoriji ima nadu za prolazak u osminu finala. Vodila je Hrvatska od 55. minute golom Luke Modrića, no u osmoj minuti sudačke nadoknade, odnosno u zadnjem napadu na utakmici, Mattia Zaccagni šokirao je momčad Zlatka Dalića i zabio za prolazak Italije.

Nakon utakmice više od deset tisuća čitatelja Indexa dalo je ocjene svim igračima koji su zaigrali za Hrvatsku na utakmici, ali i izborniku Zlatku Daliću. Većina njih dobila je ispodprosječnu ocjenu, a u prosjeku ste bili zadovoljni sa samo nekoliko igrača.

Livaković daleko najbolji

Dominik Livaković je prema mišljenju čitatelja bio daleko najbolji hrvatski pojedinac s prosječnom ocjenom 4.1 (od mogućih pet). Isti igrač bio je jedan od najbolje ocijenjenih Hrvata i prema Sofascoreu.

Njegova prva pratnja je Ante Budimir, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, s ocjenom 3.6, a još su samo dva igrača dobila ocjenu 3.5 i više - Luka Sučić koji je startao prvi put u velikoj utakmici za reprezentaciju i Joško Gvardiol.

Dalić daleko najlošiji

Što se drugog kraja ljestvice tiče, izbornik Zlatko Dalić je bio daleko najlošiji i zaslužio je prosječnu ocjenu od 2.2. Malo bolji od njega su igrači koji su ušli u drugom poluvremenu: Ivan Perišić, Luka Ivanušec i Josip Juranović, svi s ocjenom 2.5.

Jedini igrač koji je igrao od prve minute, a dobio je tako lošu ocjenu je Mario Pašalić. Od igrača koji su dobili ocjenu manju od tri, što je prosjek skale, tu su Mateo Kovačić, Lovro Majer i Marcelo Brozović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.