Bišćan došao i odmah ga ubacio u prvu ekipu Dinama. Tko je on?

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

FRAN TOPIĆ (19) debitirao je za prvu momčad Dinama u pobjedi protiv Lokomotive 2:1 u 28. kolu SuperSport HNL-a. Igor Bišćan u trenerskom debiju na klupi Dinama uveo ga je u sudačkoj nadoknadi, s time da je Topiću ovo bio prvi put da se uopće našao u seniorskom kadru, kojem se priključio tek u petak. 

"Prije svega mi je drago što sam debitirao za prvu ekipu Dinama. To je san svakog dječaka, drago mi je da mi se ispunio", izjavio je Topić za službenu stranicu Dinama. "Bit će teško, ali vjerujem da možemo biti prvi i osigurati naslov", dodao je Topić o klupskim ciljevima, pa govorio o sebi: "Drago mi je što sam dobio priliku. Mislim da ću i dalje dobivati prilike i vjerujem kako ću opravdati povjerenje trenera."

"Unijeli smo novu energiju. Luka Menalo ušao je s klupe i zabio gol. Zaigrala su i dvojica mladih igrača. Fran Topić se tek u petak navečer prvi put priključio momčadi. Čestitam dečkima na trudu", izjavio je Bišćan nakon utakmice u kojoj je posljednjih desetak minuta dobio i Gabriel Rukavina, također talent Dinama.

Tko je Fran Topić?

Fran Topić je ofenzivni igrač juniorske momčadi Dinama, za koju je ove sezone u Prvoj HNL zabio 17 golova. U zagrebački klub stigao je prošle godine iz Sesveta, prema podacima Transfermarkta. Mladi napadač, koji igra na lijevome krilu i u samom vrhu, impresionirao je još u rujnu u Ligi prvaka mladih.

Dinamo je tada pobijedio Chelsea 4:2, a Topić je asistirao Lovri Gubijanu za vodeći pogodak, nakon čega se i sam zatresao mrežu londonskog kluba. Drugi pogodak u elitnom klupskom natjecanju postigao je RedBull Salzburgu, i to za slavlje 2:1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.