Kvalifikacije za Euro

Bišćan: Moramo zaboraviti rezultat i način na koji smo došli do pobjede protiv Grčke

Matija Habljak/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija do 21 godine u listopadu je također u pogonu. Na rasporedu je završnica kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se sljedeće godine održava u Sloveniji i Mađarskoj.

Momčad izbornika Igora Bišćana će 8. listopada dočekati San Marino, a pet dana kasnije u gostima igrati protiv Grčke. Do kraja kvalifikacija su još četiri kola, a Hrvatska uz utakmicu manje ima pet bodova manje od vodeće Češke.

Euro je cilj i velika želja

"Situacija je jednostavna, no nimalo lagana. Ako se želimo plasirati na Europsko prvenstvo, moramo pobijediti sve utakmice do kraja kvalifikacija. I u tom slučaju nažalost ne ovisimo sami o sebi, ali imamo velike šanse da s te četiri pobjede dohvatimo Euro što nam je cilj i velika želja", kazao je na press-konferenciji izbornik Bišćan koji je reprezentativnu akciju u rujnu propustio zbog koronavirusa.

"Bilo je stvarno specifično i čudno. Nije mi to baš najbolje sjelo jer sam se radovao i očekivao utakmice. Bilo je tako kako je bilo, dečki su sve super odradili, odigrali jednu jako dobru utakmicu protiv Grka i jednu čvrstu i tvrdu utakmicu protiv Čeha. Najvažnije je da smo nakon te dvije utakmice ostali u borbi za plasman na Euro. U te dvije utakmice ciljevi su ostvareni."

Protiv San Marina će se kalkulirati s minutažom

Podsjetimo, Hrvatska je Grčku u Varaždinu svladala rezultatom 5:0, dok je u gostima kod Češke remizirala bez golova. Uz pobjedu protiv San Marina koja je imperativ iznimno je bitno pobijediti i Grčku.

"Iz utakmice koju smo igrali kod nas Grci mogu izvući više pouka jer visoki poraz i naša dominacija mogu više poslužiti momčadi koja je izgubila. Nama je važno da nas ta utakmica ne prevari u smislu podcjenjivanja i opuštanja. To nas može skupo koštati i moramo zaboraviti rezultat i način na koji smo došli do njega. Svjesni smo da imamo kvalitetu i da su dečki osjetili da smo bolji od njih, ali uz pristup koji smo pokazali u toj prvoj utakmici. Ako budemo pravi, onda ćemo sigurno biti bliže pobjedi", priznao je Bišćan koji će na različite načine pripremati momčad za susret protiv Grčke i San Marina.

"Velika je razlika u kvaliteti između Grčke i San Marina. Taktički dio pripreme zbog toga nije isti, dok je psihološka priprema uvijek ista. Dobra stvar je što u prvom susretu protiv San Marina možemo kalkulirati što se minutaže tiče. To nam daje mogućnost da što svježiji dočekamo susret s Grčkom. Slična je situacija i u sljedećem ciklusu kad igramo sa Škotskom i Litvom, iako će nam ta zadnja utakmica protiv Litve biti iznimno bitna."

Igrači u pozitivnom mentalnom sklopu dolaze na okupljanje

Zbog pandemije koronavirusa iz prošle sezone se skoro bez pravog odmora krenulo u novu sezonu. Zbog toga reprezentativne stanke nerijetko igračima posluže da malo spuste kočnicu, ali u ovako važnom ciklusu za mladu reprezentaciju toga sigurno neće biti.

"Većina igrača nije prošla normalne pripreme i proći će neko vrijeme dok pohvataju svoju formu. S obzirom na okolnosti sam zadovoljan da većina njih skuplja svoje minute, ostvaruju dobre rezultate i to znači da u pozitivnom mentalnom sklopu dolaze na okupljanje", rekao je Bišćan koji je za kraj komentirao kraj prijelaznog roka, posebno iz perspektive njegovih igrača koji su traženi na tržištu.

"Naši klubovi su osuđeni na prodaju, odnosno dobivaju novce pomoću kojih funkcioniraju. Bio sam u poziciji mladog igrača i odlazio sam kao mladi reprezentativac iz Hrvatske lige u jaču ligu. Teško je ostati hladan na takve ponude jer se otvara cijeli svijet opcija, a ni financijska strana priče nije zanemariva. I sa sportske strane se otvara bezbroj mogućnosti od igranja na velikim stadionima uz ozbiljne suigrače u velikim ligama. To utječe na razmišljanje bilo koga pa tako i mladih igrača. Nema tu potpuno krive ili potpuno ispravne odluke", zaključio je izbornik mlade reprezentacije.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.