mlada reprezentacija

Bišćan: Ovi dečki prošli su teške bitke. Vjerujemo u velike stvari

Marko Lukunic/PIXSELL

MLADA hrvatska reprezentacija sutra u Mariboru protiv Španjolske igra za polufinale Europskog prvenstva. Utakmicu generacije najavio je izbornik Igor Bišćan.

"Imali smo više vremena za pripremu u odnosu na prvu fazu natjecanja. Odradili smo tri ozbiljna taktička treninga, nije idealno, ali je dovoljno da se prenesu osnovne ideje. Opasnost od Španjolske prijeti sa svih pozicija, jaki su pojedinačno i momčadski, puno trče, igraju kombinatorno, disciplinirano i ozbiljno. Čeka nas sudar s tradicionalnim španjolskim stilom, to je igra s maksimalno dva do tri dodira. Nezgodno je kontrolirati momčad koja se nametne takvim stilom od prve minute i guši protivnika, a onda ga iskustvom najčešće i uguši", analizirao je Bišćan mladu reprezentaciju Španjolske i dodao:

"Ovo je posebno efikasna generacija, primaju malo golova, rijetko gube i favoriti su turnira. Dominiraju u ovom uzrastu već godinama. Mi smo zadovoljni što im prepuštamo ulogu favorita, znamo protiv koga igramo, ali znamo i gdje je naša šansa."

Izbornik tu šansu vidi u kvaliteti svojih igrača, ali i u fantastičnoj atmosferi koja vlada u reprezentaciji.

"Dobro ozračje je preduvjet za dobar rezultat. Presretan sam kad vidim kakvu atmosferu imamo u ekipi, i to ne samo na treningu već se povezanost osjeti u svakom druženju, u prolazu, u hodnicima u hotelu. Ovi dečki su prošli teške bitke i to ih je zbližilo. Svjesni su da je ovo velika šansa i motivirani su da nešto naprave. Stožer je tu da im povećamo te šanse i budemo maksimalna podrška. Nadamo se velikim stvarima", naglasio je Bišćan.

O taktici koju je pripremio za moćnu Španjolsku izbornik nije htio detaljno govoriti, ali je istaknuo da se Hrvatska nema namjeru braniti.

"Nećemo biti predefenzivni. Ovo nije utakmica skupine, u kojoj možemo proći bez da zabijemo pogodak, odnosno možemo u teoriji, ali moramo igrati prema naprijed. Nadam se da nećemo biti u podređenom položaju da se moramo braniti. Neću otkrivati informacije, ali sigurno nećemo igrati defenzivno, kao protiv Portugala. Bit ćemo hrabri i spremili smo se da ih napadnemo, ali pretpostavljam da ćemo mi ipak češće biti u defenzivnom bloku. Moramo ih uvesti u probleme da ne budu previše komotni u napadu, isprovocirati njihove greške i nadati se da to možemo kapitalizirati", objasnio je izbornik. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.