HRVATSKA U-21 REPREZENTACIJA

Bišćanova U-21 Hrvatska pred utakmicom istine. Pobjedom bi izborila odlazak na Euro

Josip Regovic/PIXSELL

HRVATSKA U-21 reprezentacija je važnom 1:0 pobjedom kod Grčke dva kola prije kraja došla u situaciju da sama odlučuje o plasmanu na Europsko prvenstvo sljedećeg ljeta.

U slučaju da svlada Škotsku u gostima i Litvu kod kuće sljedeći mjesec, U-21 reprezentacija otići će na završnicu u Mađarskoj i Sloveniji, bez obzira na rezultate ostalih konkurenata u skupini.

 

Momčad Igora Bišćana za prvo će se mjesto boriti protiv Češke i Škotske koje su danas također pobijedile. Česi su 1:0 dobili Litvu, a Škoti 7:0 San Marino pa će tako Hrvatska 12. studenog u Edinburghu igrati ključnu utakmicu kvalifikacija.

Hrvatska ključnu utakmicu igra za mjesec dana

U slučaju pobjede Hrvatska bi pretekla Škotsku koja joj trenutačno bježi bod, ali i Češku koja ima dva boda više, ali i odigranu utakmicu više.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U posljednjem, desetom kolu, Hrvatska dočekuje Litvu i tu se očekuju sigurna tri boda koja bi, u najidealnijem scenariju, potvrdila odlazak Hrvatske na Europsko prvenstvo s prve pozicije.

Škoti u posljednjem kolu imaju gostovanje kod Grčke, i to pet dana nakon utakmice s Hrvatskom. Česi također moraju ići kod Grčke čije su šanse za prvo i drugo mjesto gotovo minimalne nakon današnjeg poraza.

Raspored do kraja kvalifikacija:

Škotska - Hrvatska (12. studenog)

Grčka - Češka (13. studenog)

Grčka - Škotska (17. studenog)

Hrvatska - Litva (17. studenog)

I drugo mjesto može odvesti na Euro

Izravan plasman na Euro izborit će devet pobjednika skupina i pet najboljih drugoplasiranih momčadi. U prvoj varijanti na Euro su trebali ići pobjednici skupina i jedna najbolja drugoplasirana momčad, dok bi ostale igrale dodatne kvalifikacije.

No zbog pandemije koronavirusa odlučeno je da neće biti dodatnih kvalifikacija pa će se domaćinima Mađarskoj i Sloveniji pridružiti 14 reprezentacija po gore navedenom ključu. Više o tome pročitajte ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.