KOŠARKA

Bit će možda i prvi izbor drafta, a ne igra zbog konja kojeg je nazvao po sebi

Foto: Facebook / Illawara Hawks

LAMELO BALL, najmlađi član najrazvikanije američke košarkaške obitelji, sezonu koju je morao provesti između srednje škole i NBA drafta vrlo dobro je odrađivao u Australiji. Njegove igre u Illawarra Hawksima čak su ga uzdignule do epiteta jednog od glavnih kandidata za prvi izbor na draftu.

Međutim, 18-godišnji LaMelo odlučio je kako više neće igrati do kraja sezone. Dva su razloga za to. Jedan je normalan, želi u potpunosti sanirati ozljedu stopala zbog koje je propustio posljednjih mjesec dana, a drugi... Njegov menadžer i privatni trener Jermaine Jackson kaže da LaMelo želi više vremena provoditi sa svojim nedavno kupljenim trkaćim konjem Lamelom kojeg je očito nazvao - po sebi.

LaMelov najstariji brat je Lonzo Ball, mlada zvijezda New Orleans Pelicansa. Srednji i najmanje talentirani brat LiAngelo ne uspijeva se probiti ni u Razvojnoj ligi, a otac LaVar bivši je propali košarkaš koji je svoje ambicije pokušavao ostvariti kroz djecu te im je svojim dobronamjernim, ali nesnosnim i glasnim javnim istupima uglavnom samo stvarao probleme.

Tako je odlučio da LaMelo neće ići na koledž pa se njegov najmlađi sin otisnuo u Australiju odraditi obveznu godinu između završetka srednje škole i izlaska na draft. U 12 utakmica za Illawarra Hawkse imao je impresivne prosjeke od 17 koševa, 7,4 skoka i 6,8 asistencija, a ostvario je i dva uzastopna triple-doublea, što u australskoj ligi nikome nije uspjelo otkad je 2009. trajanje utakmice skraćeno s 48 na 40 minuta.

Većina američkih medija koji se relevantno bave prognozama drafta smatra da će LaMelo Ball biti izabran među prva tri, a USA Today ga čak stavlja na prvo mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.