NBA

Bivša superzvijezda Cibone i još 17 NBA igrača uhićeni zbog prevare

Foto: Filip Brala/24sata/PIXSELL

ČAK 18 bivših NBA igrača uhićeno je pod optužbom za višemilijunske prevare na zdravstvenom osiguranju, javlja američki NBC.

Među njima nema globalno poznatih imena, ali hrvatski se košarkaški fanovi dobro sjećaju Alana Andersona, koji je u sezoni 2008./2009. briljirao u dresu Cibone i općeprihvaćen je kao jedan od najboljih stranaca u povijesti hrvatske košarke.

Među ostalima najpoznatiji je Tony Allen, jedan od najboljih defenzivaca u prošla dva desetljeća, kojeg je i Kobe Bryant isticao kao svog najopasnijeg čuvara.

Prema optužbama, lanac igrača prevođen Terrenceom Williamsom od 2017. do 2020. izvlačio je novac iz NBA fonda za zdravlje i dobrobit igrača prilaganjem lažnih računa za liječničke i zubarske usluge.

Fondu je nanesena šteta od 3.9 milijuna dolara, od kojih su igrači sebi priskrbili oko 2.5 milijuna.

NBC je objavio popis 17 uhićenih košarkaša, a na njemu su: Milt Palacio, Sebastian Telfair, Antoine Wright, Darius Miles, Ruben Patterson, Eddie Robinson, Gregory Smith, Glen Davis, Jamario Moon, Terrence Williams, Alan Anderson, Tony Allen, Shannon Brown, William Bynum, Melvin Ely, Christopher Douglas-Roberts i Tony Wroten.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.