Bivša zvijezda Arsenala: Bit ćemo prvaci kroz sljedeće dvije sezone

Foto: EPA-EFE

ARSENAL bi se ove godine prvi put nakon pet sezona mogao vratiti u Ligu prvaka. Iako je momčad Mikela Artete u četvrtak izgubila od Tottenhama i tako si zakomplicirala borbu za LP, na kraju priče bi ipak mogla osvojiti četvrto mjesto, zadnje koje vodi u najelitnije natjecanje.

Arsenal je pod Artetom ove sezone strašno napredovao nakon vrlo lošeg starta. Španjolac je posložio obranu, postavio jasan plan igre i njegova momčad je u drugom dijelu sezone djelovala jako dobro što ju je i dovelo u situaciju da se može boriti za Ligu prvaka.

No bivši Arsenalov igrač Bacary Sagna, koji je pod Arseneom Wengerom odigrao 284 utakmice, smatra da je ova momčad spremna za puno veće rezultate, i to vrlo brzo. Francuz je u intervjuu za The Sun rekao kako očekuje naslov prvaka.

"Bojao sam se kako će Arsenal izgledati ove sezone, ali igrači i trener su me demantirali. Posebno impresivna bila je utakmica protiv Cityja koji su nadigrali, a to ne može bilo kakva momčad. S Artetom sam igrao i znam koliko je još od igračkih dana bio u trenerskom poslu. Analizirali bismo zajedno utakmice i znao sam da će biti trener jednog dana", rekao je Sagna i dodao:

"Arsenal je u još u fazi stvaranja i navijači moraju biti još malo strpljivi. Otpišite ih eventualno za sljedeću sezonu, ali kroz sljedeće dvije sezone očekujem Arsenal u borbi za naslov prvaka i vjerujem da će ga u tom periodu i osvojiti."

Arsenal je trenutačno četvrti s bodom više od Tottenhama. Do kraja sezone igra protiv Newcastlea i Evertona, dok Tottenham igra s Burnleyem i Norwichem. Završe li na istom broju bodova, odlučivat će gol-razlika po kojoj je Tottenham u velikoj prednosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.