Bivša zvijezda Arsenala i Reala upropastila transfer: "Naručio je viski s cigaretom u ustima"

Foto: Getty Images/Guliver Image

SJEĆATE li se Emmanuela Adebayora? Do prije par godina jedan od najubojitijih napadača svijeta trenutno je bez kluba, a svojom krivnjom ostao je bez prilike da ovog rujna potpiše za slavni francuski Lyon.

> Izmišljena priča: Adebayor nije pušio i pio viski


Adebayor je slobodan igrač otkako je na kraju sezone ostao bez ugovora u Crystal Palaceu. Ovog ljeta tražio je novi klub, vodio je ozbiljne pregovore s Lyonom, a onda je posao iznenada propao zbog samo jedne kave.

Pisalo se da se Togoanac povukao iz pregovora, ali trener Lyona Bruno Genesio otkrio je engleskim medijima drugu stranu priče.

"Imali smo mjesta za njega u momčadi, zato sam dogovorio sastanak s njime na kavi u Lyonu. Ali na moje iznenađenje, kada je Manu stigao, tražio je dozu viskija u svoju kavu. A i cigareta mu je visila iz usta", ispričao je Genesio dodavši da je razgovor s Adebayorom loše počeo i odlučili su se povući iz pregovora.

Adebayor: Sve je to zbog Dinama

Nekoliko dana ranije Adebayor je u medijima optužio Lyon zbog povlačenja iz pregovora, tvrdi da su od njega tražili da se povuče iz reprezentacije u kojoj i dalje želi nastupati na velikim natjecanjima i dodao da njegov izbornik nije od Lyona tražio poseban tretman za svog reprezentativca. "Kapetan sam svoje zemlje, kako da ne igram? Bi li Francuz odbio igrati na Euru?", zapitao se Adebayor i objasnio da je s Lyonom dogovorio sve uvjete ugovora. Mislio je da ga još liječnički pregled dijeli od potpisa ugovora, a onda je sjeo na razgovor s trenerom Lyona koji mu je počeo postavljati "čudna pitanja".


"Jesam li oženjen, imam li djece... pitao me pitanja na koja je odgovore mogao naći na internetu. Pitao me što bih rekao mladom igraču u problemima, u kojoj se ulozi vidim, pitanja i privatnom životu. Tada sam znao da dogovora još nema. Igram 15 godina na najvišoj razini, radio sam s najboljim trenerima svijeta, Mourinhom, Wengerom, Deschampsom, Mancinijem... On me pitao zašto mi nije uspjelo u Crystal Palaceu, rekao sam mu da sam uvijek igrao za ekipe koje ciljaju na titule. Prvi put sam se borio za ostanak i to mi nije odgovaralo", ispričao je Togoanac.

Lyon je sjajno krenuo u novu sezonu, a pobjedom protiv Dinama 3:0 otvorio i put u Ligi prvaka. Adebayor vjeruje da je upravo to razlog što su se "Lavovi" povukli iz pregovora.

"Mislim da je pobjeda protiv Dinama promijenila stvari. Malo sam razočaran jer mi se sviđa Lyon, to sam i rekao treneru. Ako me nisu htjeli, zašto izmišljaju smiješne izlike".

"Ali sada sam jači u glavi. Mogao sam poginuti 2010., zato me danas ništa ne može pogoditi", rekao je osvrnuvši se na teroristički napad na autobus njegove reprezentacije u Angoli prije šest godina.

Adebayor je u karijeri igrao i za Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid i Tottenham, a s Togom nastupio na Svjetskom prvenstvu. Svjevremeno je bio procijenjen na čak 26 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.