Bivši Barcin talent koji je iznenadio transferom: "Xavi me povrijedio kao prijatelja"

Foto: Profimedia

RIQUI PUIG (23) prošle godine napustio je Barcelonu i otišao u Los Angeles Galaxy. Španjolski veznjak, kojeg su u tinejdžerskim danima proglašavali nasljednikom jednog od najboljih veznjaka ikad Andresa Inieste, u razgovoru za Sport govorio je o treneru Barcelone Xaviju Hernandezu i svojim danima u katalonskom velikanu.

S obzirom na to da je bio veliki talent poznate Barcelonine škole La Masije, Puigov odlazak u MLS bio je veliko iznenađenje. "Trener me pozvao, odgovarao mi je njihov stil igre. U Barceloni mi nije bilo ugodno na terenu ni izvan njega, bilo je stvari koje mi se nisu sviđale. Istina, nogomet je drugačiji u Španjolskoj, gdje su najbolji igrači na svijetu.

No i ovdje mi se sviđa, jako sam zadovoljan odlukom", rekao je Puig, Španjolac s 57 nastupa za prvu momčad Barcelone. Dodao je kako mu je bilo teško živjeti s javnim pritiskom jer nije mogao u miru otići u restoran ili kafić u Barceloni, gdje bi ga pratili navijači i mediji. U MLS-u toga nema jer nogomet Amerikancima nije najvažniji sport.

"Xavi me povrijedio"

Xavi je 2021. preuzeo sastav Barcelone, naslijedivši Ronalda Koemana. Godinu dana kasnije otpisao je Puiga. "Na kraju sezone rekao mi je da ne računa na mene. Predsjednik je pak vidio budućnost u meni, želio je da ostanem. No ja nisam htio biti u klubu u kojem me trener ne želi.

Povrijedilo me što mi Xavi nije dopustio trenirati prvih nekoliko tjedana. Imao sam ugovor i morao sam raditi kao član kluba. Smetalo mi je što nisam smio. Brzo sam krenuo u potragu za rješenjem, tako da mi je dobro došao odlazak na drugi kraj svijeta", ispričao je Puig, čiji ugovor s LA Galaxyjem vrijedi do 2025. godine. U aktualnoj sezoni postigao je četiri i asistirao za još toliko pogodaka.

Puig je otkrio da je bio u kontaktu sa Xavijem, koji mu je preporučio odlazak u katarski klub. "Moja i Xavijeva obitelj imale su dobar odnos. No povrijedio me kao igrača i kao prijatelja. Ponekad se dogodi da ne uspiješ pod nekim trenerom, ali jako mi je smetalo što nisam smio trenirati na početku priprema", zaključio je Puig. Transfermarkt ga procjenjuje na osam milijuna eura.

Pročitajte više