Bivši brazilski reprezentativac: Van Gaal je najgori tip s kojim sam ikad surađivao

Foto: Guliver Image/Getty Images

SJEĆATE li se Rafaela Pereire da Silve, poznatijeg kao Rafael? Ovaj Brazilac je 2008. s 18 godina iz Fluminensea stigao u Manchester United kao igrač od koga je slavni klub imao velika očekivanja. Ipak, premda se na Old Traffordu zadržao punih sedam godina, desni bek nikad nije ispunio svoj potencijal.

Sadašnji član turskog Bašakšehira u razgovoru za The Athletic nije pazio na riječi kad je pričao o Louisu van Gaalu, koji je u klub stigao 2014. nakon što je otkaz dobio David Moyes.

''Nije volio Brazilce"

''Uvijek ću govoriti loše stvari o ljudima poput Van Gaala. Ne volim tog čovjeka. Kad je došao u United, zvali su me mnogi prijatelji i rekli su mi da on ne voli Brazilce. Nisam mogao vjerovati, ali objasnili su mi da je prva stvar što će napraviti kad dođe izbaciti me iz kluba'', rekao je Rafael pa je nastavio:

''To se i dogodilo. Već prvi dan po dolasku u klub nije razgovarao sa mnom. Drugi dan mi je rekao da mogu otići. Nije odradio ni jedan trening, a to mi je rekao. Bio sam šokiran.''

Rafael se nije predavao i želio je dokazati Nizozemcu da mu je mjesto u klubu.

''Pričao je samo sranja"

''Pokušavao sam se izboriti za mjesto u momčadi. Nisam želio odustati. Bilo je užasno. Jedan je od najgorih ljudi s kojima sam ikad surađivao'', priča Brazilac i kaže da nije samo on patio pod metodama Van Gaala.

''Uspostavio je usranu ritinu. Svaki dan, nakon doručka, ručka ili večere, nije prestajao pričati o tome što se dogodilo na treningu ili općenito, o životu. Znate onaj osjećaj kad nekoga prestanete slušati dok priča. A to je radio svaki dan, cijelo vrijeme. Uz dužno poštovanje, pričao je samo o sranjima. Nikad ga nije bilo briga ni za koga drugoga, za tuđe mišljenje, razmišljao je samo o sebi. Naravno da je to umaralo cijelu momčad'', kazao je bivši brazilski reprezentativac koji je na kraju te sezone otišao u Lyon, u kojem je bio do ovog ljeta kad se preselio u Tursku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.