Bivši disciplinski sudac HNL-a: Čitam gluposti oko navodnog Dinamovog izbacivanja...

Foto: Matija Habljak/Marko Prpic/PIXSELL

UTAKMICA trećeg pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a odgođena je zbog navijačkih nereda u kojima je poginula jedna osoba, navijač AEK-a. Dinamovi navijači još uoči ove utakmice dobili su zabranu dolaska na stadion u Ateni, no ipak su otišli u Grčku i dan prije utakmice napravili kaos. Dok se čeka kakve bi mogle biti sankcije za klubove, javio se bivši disciplinski sudac HNL-a, pravnik Saša Pavličić Bekić. Ovo je napisao na Facebooku:

"Čitajući sve ove gluposti oko navodnog izbacivanja Dinama iz Europe, evo malo pravnog tumačenja. Prije svega, moja sućut članovima obitelji poginulog dečka od 22 godine. Način na koji je tak dečko nastradao nije nam poznat i kad bude gotova istraga, moći ćete onda drvlje i kamenje na počinitelja. Do tada, suzdržite se od komentara tko je i kako počinio radnju koja je izazvala smrtnu posljedicu.

"Dinamo nema odgovornosti"

Kaj se pak tiče odgovornosti. Apsolutno Dinamove odgovornosti nema, jer je Uefa prije svega odredila da se zabranjuje gostujućim navijačima dolazak na utakmicu pa Dinamo niti je organizirao dovođenje navijača, nije prodavao ulaznice niti je znao da bi netko došao iz Zagreba niti je mogao utjecati na bilo kaj.

Odgovornost je prije svega organizatora utakmice AEK-a, grčke policije i grčke države, a i suradnje s hrvatskom policijom. Znači. Kad Uefa odredi domaćinstvo, tada sva odgovornost leži na organizatoru natjecanja, a gostujući klub snosi konsekvencu ako su ti navijači njihovog kluba došli na stadion u točno određen sektor za gostujuće navijače na utakmicu.

Da samo podsjetim, iz medija je razvidno da se događaj dogodio dan prije utakmice, izvan stadiona i Dinamo ne snosi apsolutno nikakvu odgovornost."